İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Adanalı Kadınları zirveye taşıyacak. Ülke kalkınmasının tam ve eksiksiz gerçekleşmesinin tek yolunun kadınların da erkekler kadar yaşamın her alanında söz sahibi olmasından geçeceğini vurgulayan İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, bu kapsamda 18 Ocak 2013 Cuma günü Adana'da "Geleceğimiz Birlikte Zirvesi" düzenleyeceklerini bildirdi.

Türkiye'nin kadınlarla ilgili uluslararası istatistiklerde ne yazık ki çoğu zaman yoksul ve az gelişmiş Afrika ülkeleri ile aynı sıralamalarda yer aldığına dikkat çeken Av. Türkmen, "Siyasi alanda ve karar verici pozisyonlarda kadınların yer almadığı bir ülkede ciddi demokrasi sorunu var demektir. Bu sorunun kaynağı, Türkiye’de yerleşik erkek egemen resmi ideolojisinin sonuçlarıdır. Bu sorunun aşılmasına katkıda bulunmak vatandaşlık görevimizdir. Yaklaşan oda ve borsa seçimleri ve yine 2014 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde kadınlar olarak aktif rol almayı amaçlıyoruz. Bu süreçlerde kadınların talepkar olmalarının önünü açmak için İş Kadınları Derneği (İŞKAD) ev sahipliğinde, TÜRKONFED işbirliği ile 18 Ocak'ta Adana’da kadınları zirveye taşıyacağız" dedi.

Zirvenin, yalnızca kadınlara değil, odalar, yerel yönetimler ve siyasi partilere mesaj gönderen bir niteliğe sahip olmasını istediklerini vurgulayan Av. Türkmen, "Bu zirvede kadınlarımızın sesinin daha gür çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.