İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, kadınların girişimci olup istihdam yaratarak hem kent hem de ülke ekonomisine katkı vermesini sağlamak için yaşama geçirdikleri girişimcilik kursuyla kadınlara önayak olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

 

İŞKAD ÖNAYAK OLDU

Adana Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, KOSGEB İl Müdürü Hamit Sucu, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, KA-DER Başkanı Ferah Nalcı, HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, DASP Yürütme Kurulu Üyesi Alper Tansel ile kursiyerlerin ailelerinin de  katıldığı sertifika töreninin açış konuşmasını İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen yaptı. Av. Türkmen, kadınları iş hayatına kazandırmak, kendi işlerini kurarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlamak, hem ekonomide hem de karar mekanizmasında söz sahibi olabilmelerine önayak olabilmek amacıyla başlattıkları girişimcilik kursunun ilk mezunlarını vermekten dolayı İŞKAD ailesi olarak mutlu olduklarını söyledi.

 

ADANA’YA VE TÜRKİYE’YE EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAKLAR

Uluslararası istatistiklerde cinsiyet ayrımcılığı konusunda Türkiye’nin durumunun içler acısı olduğunu belirten Av. Türkmen, göreve geldiklerinde Adana’da kadın girişimci sayısını artırma sözü verdiklerini anımsatarak, bu yönde yaşama geçirdikleri projenin ilk meyvelerini verdiğini ifade etti. İŞKAD olarak girişimcilik eğitimi alan 30 kadının hem Adana’ya hem de Türkiye’ye ciddi ekonomik katkılar sağlayacak pozisyona geleceklerine inandıklarını vurgulayan Av. Türkmen, 2006 ile 2012 yılları arasındaki istatistiklere bakıldığında işgücüne katılan kadın sayısında ciddi bir azalma olduğunu belirtti. Bu durumdan herkesin rahatsız olması gerektiğinin altını çizen Av. Türkmen, Güney Rotary Kulübü ile birlikte girişimcilik kurslarını sürdüreceklerini bildirdi. Liselerde yürüttükleri “Kızlarımız Girişimci Olsun” projesi hakkında da bilgiler veren Av. Türkmen, gençlerin girişimciliği bilmediğine dikkati çekti.

 

İŞKAD DOĞRU YOLDA

Av. Türkmen, “Bizim gibi sivil toplum kuruluşlarına düşen bir görev gençlerimize girişimciliği öğretmek. 1,5 yıldır bu çalışmaların içerisindeyiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu’nun hazırladığı yeni yönetmelikte bizim projelerimizin yer aldığını gördük. Demek ki İŞKAD doğru yolda. Bu projeler bırakın Adana’yı Türkiye’de kabul görecek durumda.  O anlamda gerek bize gerek girişimcilerimize destek olan Adana kamuoyuna, STÖ’lerimizin değerli başkan, yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür ediyorum. Varlığınız bize güç veriyor. Onun için Adanalılar, Adana’yı sevenler iyi ki varız, iyi ki birlikteyiz.”

 

TÜRKİYE’DE SÖZ SAHİBİ OLACAK GÖREVLER ÜSTLENİYORLAR

KOSGEB destekleri hakkında kısa bilgiler veren KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu, KOSGEB desteğiyle verilen kursları tamamlayan girişimcilerin Türkiye’de söz sahibi olan görevleri üstlendiğine dikkati çekerek, işbirliğinden dolayı İŞKAD Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

 

HARİKA BİR GİRİŞİMCİLİK ÖRNEĞİ ÇIKACAK

Proje ortağı Adana Güney Rotary Kulübü’nün başkanı Dilem Nadir Kuzucu da girişimcilik kursunu bitiren kadınların birlikteliğinden harika bir girişimcilik örneği ortaya çıkacağını söyledi. Kuzucu, İŞKAD başkanı Av. Türkmen’e ve İŞKAD üyelerine proje ortağı olma fırsatı tanıdıkları için teşekkür etti.

 

EKONOMİK HEDEFLERİN GERÇEKLEŞMESİNDE EN ÖNEMLİ UNSUR GENÇ GİRİŞİMCİLER

Girişimcilik ruhunun her kesime yayılmasının Türk ekonomisinin en önemli hedeflerinden birisi haline geldiğine dikkati çeken Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer ise ülke ekonomisinin hedeflerine ulaşmasını sağlayacak olan en önemli unsurun genç girişimciler olacağını belirtti. Gizer, “Bu hedefe ulaşmak için bugün burada olduğu gibi her kurum ve kuruluşun mutlaka işbirliği içerisinde girmesi gerektiği tartışılmaz bir gerçektir. Tüm projelerimize destek olan KOSGEB Başkanlığına, bu kursun gerçekleşmesini sağlayan İŞKAD’a teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 

ALKIŞLANACAK BİR OLAY

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Süleyman Onatça da 30 kadının girişimcilik sertifikası almasının çok değerli ve önemli bir olay olduğunu belirterek, “Bana göre alkışlanması gereken bir olay. Başta KOSGEB Müdürü Hamit Sucu’ya,  İŞKAD’a, Güney Rotary Kulübü’ne ve onlara destek olan bütün kuruluşlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Her STÖ’nün, her kanaat önderinin illaki arkasından iz bırakması gerekir. Buradaki İŞKAD’lı arkadaşlar ellerinden geldiğince emek sarf ettiler, ellerine gönüllerine sağlık” şeklinde konuştu.

 

Kursiyerler adına konuşan Kadriye Yuvacı da kadınların iş ve meslek sahibi olmaları için projeler hayata geçirmeye çalışan İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Elif Doğan Türkmen’e proje ortağı Adana Güney Rotary Kulübü Başkanı Dilem Nadir Kuzucu’ya ve KOSGEB İl Müdürü Hamit Sucu’ya teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken, kursu veren Eğitmen Filiz Basmacı’ya ve KOSGEB İl Müdürü Hamit Sucu’ya plaket takdim edildi.