Adana İşkadınları Derneği’nin (İŞKAD) “Kızlarımız Girişimci Olsun” projesi ilk meyvesini verdi. İŞKAD’ın Adana Kız Lisesi’nde verdiği girişimcilik seminerinin ardından okulun öğrencisi Gülnur Seca Nernekli “Anneniz aburcubura izin verecek” sloganıyla “Cuburt” adlı ürünü okulda satışa sundu. Ürünler birkaç dakika içinde tükenirken, Nernekli elde ettiği geliri Okul Aile Birliği’ne bağışlayarak örnek bir davranışa imza attı. İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, düzenledikleri seminerin ardından bir öğrencinin girişimcilik adına ilk adımı atmasının önemini vurguladı ve projenin meyvesini vermesinin İŞKAD ailesinin mutlu ettiğini söyledi.

İŞKAD, Adana’da liselerde eğitim gören kız çocuklarının gelecekte girişimci olmalarına öncülük etmek için geçtiğimiz günlerde “Kızlarımız Girişimci Olsun” adlı projeye start verdi. Proje kapsamında Adana Kız Lisesi’nde düzenlenen seminerde Kız Lisesi mezunu ve İŞKAD üyesi Meltem Uzun Aydın, iş yaşamındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken, İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, projeyle gelecekte her alanda söz sahibi olacağına inandıkları genç kızlarla mesleğinde öncü ve girişimci kadınları buluşturarak gençlerin gözünde yeni bir vizyon yaratmak istediklerini anlattı.


1 DAKİKADA TÜKENDİ

Seminerdeki İŞKAD Başkanı Av. Türkmen ve Kız Lisesi mezunu İŞKAD Üyesi Aydın’ın konuşmalarından etkilenen Anadolu Lisesi Türkçe Matematik Bölümü 10-I  sınıfı öğrencisi Gülnur Seca Nernekli, öğretmeni Pırıl Sönmez, Okul Müdürü Hanifi Çelik ve Müdür Yardımcısı Meryem Karayazıcı’nın desteğiyle okulda girişimciliğin önderliğini yaptı.

“Anneniz abur cubura izin verecek” ve “Atıştır, atıştır açlığını yatıştır” sloganlarıyla milföy hamurundan yaptığı ve “Cuburt” adını verdiği ürünü öğle arasında 1 TL’den okulda satışa sunan öğretmen anne-babanın kızı Nernekli’nin 250 adet 'Cuburt'u sadece 1 dakikada tükendi. Okulda üründen daha çok Gülnur Seca Nernekli’nin girişimciliği konuşulurken, genç girişimci, okul arkadaşlarının gösterdiği ilgiden dolayı şaşkına döndü. Nernekli, sattığı Cuburt’lardan elde ettiği gelirden maliyeti çıkardıktan sonra geriye kalan 20 TL’lik karı okul aile birliğine bağışlayarak örnek bir davranışa da imza attı.

İŞKAD'IN PROJELERİ HIZ KESMİYOR

 “Kızlarımız Girişimci Olsun” projesinin böyle bir etki yapmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten İŞKAD Başkanı Av. Türkmen, kızların kendi yaşamlarına sahip çıkıp biçimlendirmesinin yolunun ekonomik özgürlüklerini kazanmalarından geçtiğini kaydetti. Türkiye’de kadın nüfusunun dörtte birinin çalıştığını ancak girişimci kadın oranının yüzde olduğunu ifade eden Av. Türkmen,  önümüzdeki günlerde kız öğrencilere yönelik “girişimcilik yarışması” da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.