Adana Ramada Otel’de gerçekleştirilen ‘Dijital Tasarım Eğitimi’ne ilişkin açıklama yapan Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Berman Mantı, “Pamuğun başkenti Adana’da nitelikli tasarımcıların yetişmesi en önemli amacımız. Tekstil sektörünün çok kısa sürede eski parlak günlerine dönmesi gerekmektedir. Biz İŞKAD olarak tekstilde marka yaratmanın farkındalığı ile kentimizde tasarıma gönül vermiş öğrencilerimizin tasarımda dünya standartlarına ulaşmasını sağlamak amaçlı bu eğitimi düzenledik.”

TEKSTİL ALANINDA ADANA MARKASI YARATMANIN ZAMANI GELDİ

Başkan Mantı, “Uygulamalı eğitim sürecinde çok yaratıcı tasarımların CLO 3D ile hazırlandığını görmek, bizi bu konuda daha kapsamlı çalışma konusunda motive etti. İŞKAD olarak dillendirdiğimiz bir konuyu tekrar buradan hatırlatmak isterim. Sürdürülebilir ve homojen ekonomik bir etki için tedarik ağının İstanbul’dan Anadolu’ya kayması gerekmektedir. Özellikle Adana olarak tekstil alanında artık yerli markaları yaratmanın zamanı gelmiştir. Bu hedef için gerekli olan en önemli şey iyi tasarımcılar yetiştirmektir. Bu duygu ve düşünceyle dünyanın en ünlü markalarının çalıştığı üç boyutlu tasarım yazılımını tasarımcılarımızla tanıştırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Eğitimlerin her adımda öğrenilenin üzerine yeni uygulamalar eklenerek ilerleme sağlandı.” diye konuştu.

TÜRKMEN, “ULUSLARARASI MARKALAR BU YAZILIMI KULLANIYOR”

‘Dijital Tasarım’ eğitimi veren Masterkey Tasarım Yöneticisi Sacide Türkmen, CLO 3D’nin  uluslararası marka olduğunu belirterek “Grup ve üreticilerinin tasarım ve üretim süreçlerinde tercih ettiği 3D tekstil ve moda tasarımı yazılımıdır. Türkiye’de de uluslararası markalara üretim yapan bir çok firmamız bu yazılımı kullanmaktadır.” dedi. Eğitimde; CLO 3D, 3D tasarımdan öte, kalıp ve üretim, Sanal/3d numune, varyant modülü, sanal defile, sanal showroom, sanal kumaş, 3d Techpack, BOM export, PLM/ERP desteği gibi ek servis ve modülleriyle süreç ve maliyetleri azaltıp, dijital dönüşümü destekleyip, firmalara katma değer kattığından bahsedildi.

Eğitim alan katılımcılar bir ay boyunca ücretsiz programı kullanarak tasarım yapmaya devam edecekleri bildirildi.