Öğrencilerini yetiştirirken, doğru meslek seçimi konusunda da bilgilendirdiklerini söyleyen Şehit Abdullah Aydın Emer Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Yeni, “Amacımız başarılı öğrenciler yetiştirmek. İŞKAD’ın girişimcilikte başarılı olmuş üyelerini, öğrencilerimizle buluşturmalarını önemsiyorum. “Başarılı Profil ve Başarı Öyküleri” seminerlerini daha sık yapma taraftarıyız. Bu seminerler sayesinde öğrencilerimiz seçecekleri meslekler de yön’lerini daha kolay bulup, hedeflerine ulaşabilmektedirler. Katkıları için İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik ve üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

BELGİN ÖZÇELİK, “İNSANLAR KENDİLERİNİ YENİLEMELİ”

İŞKAD Genel Sekreteri Berman Mantı ile üyeler Ayfer Köni, Belkıs Yakıcı, Ecz. Ferda Kahya ve Koordinatör Ufuk Armağan’ın hazır bulunduğu seminerde Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD)’ın kuruluşu ve çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi veren İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, yaptığı konuşmada “Siz gençlerle olmak bizlere enerji veriyor. Sizlerinde yaşam yolunda başarıyı yakalamanız için gerçekten çalışmak ve kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Biz İŞKAD olarak kadınların ve sizler gibi gençlerin girişimci olmasını destekliyoruz. Kendi girişimciliğimizi eğitim, seminer gibi toplantılarla sizlerle bir araya gelerek anlatıp, sizlere izleyeceğiniz yolları gösterip, fikir veriyoruz. Çünkü kadınların ve gençlerin girişimci olmasıyla Türkiye’nin girişimci profili artacağı gibi ülke ekonomisine ciddi katkı koyacağını biliyorum. Hepinize üstün başarılar diliyorum.” diye konuştu.

SEMA SOYKAN, “MUTLU OLACAĞINIZ MESLEĞİ SEÇİN”

Konuşmasında öğrencilere “kendi iç huzurunuzu vicdanınız ve aklınızla sağlayabileceğiniz, sonunda mutlu olabileceğiniz mesleğinizi seçin” diyerek söze başlayan İŞKAD Sosyal Komite Başkanı Sema Soykan, başarılı iş yaşamından kesitler verdi.

Soykan, “Başarıya giden yolda önünüze engeller çıkacak ama kendi sınırlarınızı zorlayın. Emek sarfedin. Çok çalışın. Sizler bu sıralardan 2-3 kelime öğrenerek kalkarsanız ailenizin, öğretmenlerinizin verdiği emeklere ihanet etmiş olursunuz. Sizler başlamak için değil, bitirmek için buradasınız. Gücünüzün farkına varın. Önceliklerinizi belirleyin. Ekran başında fazla vakit geçirmeyin. Başkanlarının dayatmalarına bakarak hayallerinizden vazgeçmeyin. En az bir hobi edinin. Kendi şansınızı yaratın. Aydınlanmanın en büyük gereği okumak. Bol bol okuyun. Müzik, huzurunuz ve mutluluğunuz için hayatınızda hep olması gerekir. Çevrenizde neler olduğunu görmek zorundasınız. Her meslekten mutlaka bir dostunuz olsun.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin merak ettiği soruların yanıt bulmasının ardından Edebiyat Öğretmeni Oben Evren ile Okul Müdürü Fatih Yeni, bilgi paylaşımdan dolayı Sema Soykan’a, desteklerinden dolayıda İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik’e teşekkür ederek çiçek verdi.