"KADINLARIN ÜRETİME KATILIMI ARTIRILMALI"

İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) Başkanı Nilgün Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini Adana’da konuk etti. Kadın girişimcileri desteklemek ve kadın dayanışmasını büyütmek için gerçekleşen toplantıya Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Başkanı Huriye Serter de katıldı.  Hilton Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Huriye Serter, kadın dayanışmasının önemine vurgu yaparak, federasyon olarak üretime katkı koymak isteyen kadınları desteklemeye hazır olduklarını söyledi. İşbirliği yapmak ve network ağı oluşturmak için fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, kadının üretime katılımının arttırılması üzerine de konuşuldu.

BERMAN MANTI: “MÜCADELENİN ORTASINDAYIZ”

İŞKAD Başkanı Berman Mantı ise Adana yerelinden başlamak üzere, ülke ekonomisine ve üretimine katkı sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Kocaeli’nden Adana’ya gelen kadın girişimcilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı. Berman Mantı, girişimci kadınlar ve dernek çatısı altında kadın girişimcilerin çoğalması için çaba gösteren kadınlar ile ilgili “Ben kendimi ve benim gibi kadınların üretime katılması için emek harcayan buradaki tüm arkadaşlarımı ‘huzurlu, rahatsız’ olarak tanımlıyorum. Başka kadınlara el uzatabilme derdi bizi huzurluyken, rahatsız etmeye başladığında, kendimizi bu mücadelenin ortasında bulduk. Girişimci iş kadınlarının çoğalması için her alanda doğru bildiklerimizi dile getiriyoruz. Kadınların kararlılığı, girişimciliği Türkiye’nin sosyal, siyasal ve ekonomik kalkınmasında öncü rol oynayacaktır” dedi.

NİLGÜN YILMAZ: “DİNAMİK BİR YAPIDAYIZ”

Kurulduğu günden bu yana bir çok başarıya imza atan, kadın farkındalığını toplumun tüm kesimlerine yaymaya özen gösteren KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz da, İŞKAD’ın kadın girişimciler açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Sanayinin kalbi olan Kocaeli’de iş kadınları adına bir dernek olmaması benim ve benimle aynı kaygıları taşıyan kadın arkadaşlarımın harekete geçmesine sebep oldu. Böylece 2017 yılında KOİDER’i kurduk. Şu anda dinamik, kadın dayanışması için gayret gösteren ve güçlü kadınların omuzlarında yükselen bu iki derneğin bir arada olmasından onur duyuyorum. Ve Adana’da olmak çok güzel” diye konuştu.
GİFED çatısı altında Türkiye’nin her bölgesinde kadın adının öne çıkması için gayret sarf eden İŞKAD ve KOİDER, birlikte mücadelenin yanı sıra ortak projelerle de kadınların geleceğe güvenle bakması için aralıksız çalışacak.