Hedefi genç liderler ve girişimciler yetiştirmek olan ve 128 ülkede şubesi bulunan JCI Türkiye Adana Şubesi’nde 2013 yılı dönem başkanlığına Aytaç Özelköse getirildi.

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan’ın da katıldığı devir teslim töreninde Aytaç Özelköse görevi 2012 yılı dönem başkanı Aylin Sönmez’den devraldı.2005 Yılında katıldığı JCI ailesine, 2007 yılından beri çeşitli projeler ve aktif görevler üstlenerek hizmet ettiğini ve geldiği görevin kendisini onurlandırdığını ifade eden Özelköse, hedeflerini anlattı.


“BAYRAĞI YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

JCI Adana’nın kente öncelikli olarak genç liderler ve girişimciler kazandırmak ve mevcut genç arkadaşlarının daha geniş ufuklara ulaşmasına katkı koymak olduğunu belirten Başkan Aytaç Özelköse, “Yönetim kurulumuzdaki tüm arkadaşlarımız ve üyelerimizle birlikte devraldığımız bayrağı daha yukarıya taşımak için çok çalışacağız. Sivil toplum örgütleri ve mesleki kuruluşlarla ortak projeler geliştirerek kente katkı koymaya çalışacağız. Genç dostlarımızı ve geleceğin liderlerini de bu doğrultuda JCI çatısı altında toplanmaya davet ediyorum” dedi.

2013 Yılında görev yapacak yönetim kurulu, Sinan Fikret Erk, Dilhun Çetindemir, Aytaç Özelköse,  Ceyda Kulaç, Ege Akçay, Şerin Baykam, Bahar Bindebir isimlerinden oluştu.

DÜNYADA 2 YÜZ BİN ÜYESİ BULUNUYOR

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (Junior Chamber International , JCI) 200,000'i aşkın üyesi ile 123 ülkede faaliyet gösteriyor. JCI, dünya üzerindeki toplumlarda pozitif değişime ve gelişime katkıda bulunmak için gençlerin liderlik ve girişimcilik becerilerini, sosyal sorumluluklarını, ulusal ve uluslar arası dostluklarını geliştirme misyonunu taşıyor. Türkiye'de  "Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği" adı altında faaliyet gösteren dernek  yenilenen yüzü ve yeni yönetim ekibiyle faaliyetlerine ivme kazandırarak devam etmeyi hedefliyor.