TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Kurulu Toplantısı’nda kadın girişimcilere yönelik ‘Beden Dili ve İletişim’ konulu eğitim verildi. Yönetim ve İş Geliştirme Danışmanı İlhami Günsel’in sunumuyla gerçekleşen eğitime iş kadınları yoğun ilgi gösterdi. Eğitim öncesi konuşan Adana KGK Başkanı Esra Özden, kadın ve çocuğa yönelik şiddetin Türkiye’nin kronik problemleri arasına girdiğini, 2014 yılının ilk 3 ayında öldürülen kadın sayısının 60’a ulaştığını belirten Özden, yaşanan sorunda kadına ekonomik özgürlüğün sağlanamamış olmasının önemli rolü olduğunu söyledi.

SONUÇLARINI GÖRECEĞİZ
Adana’da daha fazla kadın girişimcinin yatırım yapması için çaba gösterdiklerini belirten TOBB Adana KGK Başkanı Özden, “Gerçekleştirdiğimiz girişimcilik eğitimi sonrası iki arkadaşımız tekstil ve hizmet sektörlerinde yeni işyeri açtı. Çok mutlu olduk. Zira onların yanında çalışanların da çoğunluğu kadın. Bir taraftan kadın çalışan sayısı artsın istiyoruz ama daha önemlisi Adana’da girişimci kadın sayısını artırmamız lazım. Girişimci kadın sayısı ve çalışan kadın sayısı artan Adana’da kadına ve çocuğa şiddetin de azaldığını göreceğiz” dedi.

POZİTİF AYRIM YAPILMALI
Ekonomi yönetiminin kadına yönelik pozitif ayrımcılık uygulamalarının yerel yönetimlerce de sürdürülmesi gerektiğini anlatan Özden, “Belediye başkanlarımıza ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Adana’da yatırım yapan kadın girişimciye pozitif ayrımcılık yapılabilir. Belediye meclislerimizin alacağı kararlarla kadın girişimci için tabela vergisi alınmayabilir, ruhsat harç bedelleri azaltılabilir. Yerel yönetim ihtiyaçları kadın girişimcilerin ürün ve hizmetleri arasından satın alınabilir. Birçok alanda yerel teşvikler verilebilir. Bütün bunları değerlendirebiliriz. Adana’yı kadın girişimciler için yatırım merkezi yapabiliriz” diye konuştu.