AOSB Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile kent protokolünün yoğun ilgi gösterdiği törende söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iş dünyasına ve konuklara hitap ettiği konuşmasında, istihdam, üretim ve ihracatın önemine değindi.

İSTİHDAM, ÜRETİM VE İHRACAT YAPANLARA YÜREKTEN TEŞEKKÜR

Başkan Zeydan Karalar, “Ülkemizin en temel sorunu istihdam, üretim ve ihracat. Bunların üçünü gerçekleştiren, bu konuda ülkemize, Adana’mıza katkı sağlayan sizlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

BİRLİKTELİMİZ GELİŞİMİN ÖNÜNÜ AÇTI

Son 3-4 yıldır Adana’da sağlanan birlikteliğin, gelişimin önünü açtığını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Her ne kadar eskisi gibi olmasa da Adana’nın adı var. İnanıyorum ki Adana; birlikteliğimizin ardından çok önemli bir yere gelmek üzere hızla koşuyor. Adana’da iyi şeyler olduğunu hep söylüyorum ya! Bu iyi şeyler de son 3-4 yılda oluyor. Bu tesadüf değil. Eskiden Gaziantep’te görev yaptığım için orayı örnek gösteriyordum. Şimdi artık Sayın Valimizin sayesinde Adana’yı örnek gösteriyorum. Bir memlekette atananlar, seçilenler tek vücut olursa gelişme sağlanır. Adana bugün bir oldu, bütün oldu, kentin dinamikleri birbirine destek verir oldu. Böylece Adana tekrar çıkışa başladı” diye konuştu.

ADANA’DA SANAYİ ALTYAPISI VAR

Bir ülkenin ve kentin gelişiminde sanayi kültürünün temel değerlerden biri olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Adana çok ciddi sanayi deneyimine haiz bir kent. İnsanlar Almanya’nın gelişmişliğini, 2. Dünya Savaşı’nın sonuçlarına göre ordu kuramamasına bağlar. Ben Almanya’nın 2. Dünya Savaşı sonrası tekrar hızla ilerlemesini ve dünyada en çok ihracat yapan ülke olmasını, çok ciddi sanayi altyapısının bulunmasına bağlıyorum. Almanya’nın gelişmesinin temeli budur. Adana’da da böyle ciddi bir sanayi altyapısı vardır. Bu işlemeye başlamıştır ve hızla ilerliyor. Kahramanmaraş’ın, Osmaniye’nin, Gaziantep’in ilerlemesine seviniyorum elbette ama bir Adanalı olarak Kahramanmaraş’ın ihracatta Adana’yı geride bırakmasından dolayı oturup düşünmem gerekiyor. Adana gayretli çalışmalar sonucunda ihracatta, gelirde ve sanayiye katkıda 4. şehir olarak yerini alacaktır. Buna inancım tamdır. Bu da üreten, istihdam sağlayan ve ekonomiye katkı koyanların sayesinde olacaktır.”