KORTEJ KOSTÜM YARIŞMASINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Düzenlenmeye başladığı ilk günden bu yana, Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından desteklenen karnaval, Kortej Kostüm Yarışması ile renkli görüntülere sahne oldu. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ilgi gören etkinlikleri arasında yer alan yarışmanın kazananlarına ödülleri, ATO’da düzenlenen törenle verildi. Törene ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Başkan Yardımcısı Aycan Aktürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Zaimoğlu ve Hasan Karaca ile Kostüm Yarışması Jüri Başkanı Naci Sezgek, Jüri Üyeleri Prof. Dr. F. Engin Alpat, Doç. Dr. Özlem Uslu, Doç. Dr. S. Tuğba Arabalı Koşar, Öğr.Gör.Dr.Hande Bilvar, Portakal Çiçeği Karnavalı Direktörü İlhami Günsel ve dereceye giren yarışmacılar katıldı.

Bu yıl ‘Su ve Doğa’ konseptiyle gerçekleştirilen yarışmaya Adana’dan ve il dışından çok sayıda yarışmacı tasarımlarıyla başvurdu. Yarışmaya; Bireysel ve Takım kategorilerinde katılan yarışmacılar, tasarladıkları kostümlerin canlı mankenler üzerinde resim ve videolarını çekerek yarışmaya başvurdular. Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Zaimoğlu’nun da arasında bulunduğu jüri günler süren değerlendirmelerin ardından ilk elemeyi gerçekleştirdi.

Karnavalın Kortej Geçiş Töreni öncesinde ESAS 01 AVM gerçekleştirilen etkinlikle son değerlendirmeleri yapan jüri üyeleri, takım ve bireysel olarak katılan yarışmacılar arasından ilk üçü ve Jüri Özel Ödülü ile Mansiyon Ödülü’nü kazanan yarışmacıları belirledi. Değerlendirmeler sonucunda, Bireysel Kategorisinde; birinciliğe Yasemin Başak Çerkez, ikinciliğe Selen Savcun, üçüncülüğe Gamze Kökovalı, Mansiyon Ödülü’ne Ezgi Nur Doğan, Jüri Özel Ödülü’ne Kardelen Orhan layık görüldü. Takımlar Kategorisinde ise birincilik ödülünün kazananı ‘Yaradılış Destanı’, ikincilik ödülünün kazananı ‘Nural Show’, üçüncülük kazananı ‘Muson’, Mansiyon Ödülü’nün kazananı ‘Demeter’in Muhafızları’, Jüri Özel Ödülü’nün kazananı ise ‘Doğanın İncileri’ olarak belirlendi. Kazananlar ödüllerini Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Başkan Yardımcısı Aycan Aktürk, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Zaimoğlu ve Hasan Karaca’dan aldı.

FESTİVAL KENTE RENK KATIYOR

Ödül töreninde konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, iki yıldır fiziki olarak yapılamayan Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bu yıl coşkuyla gerçekleştiğini belirtti. Menevşe: “Bu yıl bizim sponsoru olduğumuz iki etkinlik gerçekleşti. Portakallı Lezzetler ve Kortej Kostüm Tasarım Yarışmaları. Bu etkinlikler Festivalde önemli bir yer tutuyor. Her iki etkinlikle Festivale sunduğumuz katkı ile şehrimizin ekonomisine ve tanıtımına katkı sunduğumuzu düşünüyoruz.  Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Portakallı Lezzetler Yarışması’nda Jüri Üyesi olan Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Karaca'ya, Kostüm Yarışması’nda Jüri Üyesi olan Yönetim Kurulu Üyemiz Tahir Zaimoğlu’na ayrıca verdikleri emek için teşekkür ediyorum. Hava muhalefeti nedeniyle kostüm tasarım yarışmasının ödüllerini planlanan saatte sahiplerine takdim edememiştik, bu vesile ile toplandık. Yarışmaya katılan ama kazanamayan yarışmacılarımızın gelecek yıllarda şanslarını yeniden denemelerini tavsiye ediyorum. Kazanan yarışmacılarımızı da bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.