Demirkeser ve Demirci’yi, MEKSA Vakfı Proje Başkanı Kamile Elif Alper Delice, İdari ve Mali İşler Sorumlusu Gürkan Sıvışan, Gaz altı Kaynağı Eğitimcisi Yusuf Kenan Atalay ve Semra Göçer  karşıladı.
KARSİAD yönetimi, daha sonra gaz altı kaynağı eğitimi verilen atölyede incelemelerde bulundu.  Başkan İsmail Demirkeser, burada eğitim gören kursiyerlerle bir süre sohbet ederek moral verdi. Demirkeser ve Demirci daha sonra kursiyerlerle birlikte kaynak uygulaması yaptı. MEKSA vakfı proje başkanı Kamile Elif Alper Delice, İş Kur ortaklığı ile 20' şer kişilik 6 grup halinde iş garantili 4 aylık 600 saatlik başta gaz altı kaynağı olmak üzere aşçılık, elektrik-elektronik montörü, çelik konstriksiyon ve bayan kuaförlüğü dalında kalifiye elaman yetiştirdiklerini söyledi. Misafirlerine ziyaretten dolayı teşekkür eden Delice, gençleri proje bittiğinde istihdam edilmesi için yardımcı olmalarını sağlayacaklarını kaydetti.  
KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demirkeser’de, sanayide çeşitli dallarda yetişmiş kalifiye eleman eksikliği olduğunu  söyledi. İş garantili kurslara katılan gençlerden övgüyle bahseden Demirkeser, kursiyerlerin bu eğitime katılarak yararlı bireyler olmalarını istedi. Demirkeser,  “İşsizlik kalifiye eleman yetiştirmekle çözülür. Bu eksikliği giderme adına Adana’da yapılan çalışmalardan dolayı MEKSA vakfını ve tüm emeği geçenleri kutluyorum”  diye konuştu. Demirkeser, daha sonra kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.