Toptan et fiyatlarında KDV oranlarının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi yönündeki kararı olumlu karşıladıklarını bildiren Yağmur, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşın ucuz et yiyebilmesi için hükümetin iki adım daha atması gerektiğini kaydetti.
Bu noktada KDV oranının perakende satışta yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin şart olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Yağmur, "Bu indirim gerçekleşmediği takdirde etteki fiyat pahalılığı devam eder" dedi.
Toptan et fiyatlarında yapılan vergi indiriminin kayıt dışılığını önleyecek güzel bir adım olduğunu, bunun et sektörüne de olumlu yansıyacağını ifade eden Yağmur, beklenti ve önerileri hakkında da şunları kaydetti:
"Et fiyatlarının kalıcı olarak düşmesi ve vatandaşların daha ucuz et alması için iki adımın daha atılması gerekmektedir. Etin perakende satışında KDV yüzde 1'e indirilmeli, daha sonra da buğday da olduğu gibi yemdeki KDV de yüzde 1'e çekilmelidir. KDV'nin bu rakamlara çekilmesi durumunda kayıt dışılık azalacak, sürüm artacak, vergi tahsilatı artacak ve vatandaş ucuz et alabilecektir."