Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Ticaret Odası’nı ziyaret ederek çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, “Gelir İdaresi Başkanlığı olarak gerçekleştirilen etkin çalışmalar sonucunda kayıtdışı ekonomide çember giderek daralmaktadır. Bu konuda 2010’un, 2009’dan çok daha iyi bir yıl olacağından kuşkunuz bulunmasın” dedi. 
Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy’un, Gelir İdaresi Grup Müdürleri İbrahim Kumluca, Tahsin Atlı, Murat Akar, Kemal Şeker, Vergi Denetmenleri Büro Başkanı Cumali Yeşil, Diğer Vergiler Gelir Müdürü Hasan Atmaca, Denetim Koordinasyon Müdürü Ahmet Erçıktı, Takdir Komisyonu Başkanı Azimşer Güngör, Çukurova Vergi Dairesi Müdür Vekili Hüseyin Barış, Yüreğir Vergi Dairesi Müdürü Rafet Güçcan, Beşocak Vergi Dairesi Müdürü Veysel Yurt, Seyhan Vergi Dairesi Müdürü Emin Çil, Ziyapaşa Vergi Dairesi Başkanı Ömer Kılınç ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette; ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Başkan Yardımcıları Ali Gizer ve Atila Menevşe, Yönetim Kurulu üyeleri Tarkan Kulak, İsmail Babacan, Mehmet Şahbaz, Ali Cerit, Naci Heybeli, Ömer Küpeli, Gürsel Tanrıver ile Genel Sekreter Ahmet Nevruz hazır bulundular.
Ziyaret sırasında ilk konuşmayı yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, 21. Vergi Haftası’nın başarıyla tamamlanması dileğinde bulundu. ATO’nun 2001 yılındaki seçimlerinin ardından oluşan Yönetim Kurulu’nun ilk etkinliğini, “Vergi Ganimet Değildir” sloganıyla gerçekleştirilen vergi rekortmenleri ödül töreni olduğunu hatırlatan ve bu etkinliğin, konuya olan duyarlılığının en önemli göstergesini oluşturduğuna inandığını vurgulayan Şaban Baş sözlerini şöyle sürdürdü:.
“Ülkemizin en temel sorunlarından biri gelir dengesizliği ve sosyal adaletin henüz sağlanamamış olmasıdır. Bu iki unsur, toplumun bütün katmanlarını bire bir yakından ilgilendiriyor. Bu soruna, vergi açısından baktığımızda ise dengesizliğin daha büyük boyutlarda olduğunu görüyoruz. Vergi mutlaka tabana yayılmalıdır. Bunun çözüm yolu da herkesin çok iyi bildiği ancak bir türlü önüne geçilemeyen kayıtdışı ekonominin önlenmesinden geçmektedir. Bu yöndeki sıkıntıların bir başka boyutu ise vergi takibi ve baskısının yanı sıra, bankaların da olumsuz yaklaşımlarından bunalan büyük mükelleflerin soluğu büyük kentlerde almalarıdır. Üyelerimiz böylesine bir ortamda finansman sıkıntısı çekerken, bankaların kredi temini konusunda gerekli desteği verdiklerini maalesef göremiyoruz. Bu anlamda iş dünyası olarak Hükümet’ten ve Maliye Bakanlığı’ndan iş dünyasının rahatlamasını sağlayacak yeni önlemleri hayata geçirmelerini bekliyoruz.”
Ziyaret sırasında konuşan Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy da, Adana Ticaret Odası’nın başarılı çalışmalarını takdirle izlediklerini söyledi. Aksoy, “Adana Ticaret Odamız, kuruluşundan günümüze kadar geçen 116 yıllık süreçte Adana’nın sosyo-ekonomik ve kültürel anlamda gelişmesine katkıda bulunan dünya ölçeğinde kendisini kanıtlamış önemli bir kuruluş haline gelebilmeyi başarmıştır” dedi.
Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla, “Vergi Haftası” kutlamalarının yapıldığını ve bu yılki etkinlikler kapsamında da ilk ziyaretin ATO’ya gerçekleştirildiğini bildiren Aksoy, vergi toplamak için kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çaIıştıklarını ifade etti. Aksoy, "Vergi Dairesi olarak mükellef odaklı, daha nitelikli vergi hizmeti anlayışımız doğrultusunda vergiyi toplumun her kesimine sevdirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Verginin adil dağılımı ve tabana yayılması konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Aksoy, “Vergi Dairesi Başkanlığı olarak öncelikli hedefimiz cezalandırmak değil, mükellefleri bilgilendirmek ve yol göstermektir. Bu anlamdaki çalışmalarımızın temelini kayıtdışı ve haksız rekabetin önlenmesi oluşturmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığımız, ekonomide artık her kesimin yakınması haline gelen kayıtdışı  ve haksız rekabetin ortadan kaldırılabilmesi konusundaki kararlığını büyük bir azimle sürdürmektedir. Elektronik ortamda gerçekleştirdiğimiz e-denetim uygulamaları da bu konuda önemli katkılar sunmaktadır, Gelir İdaresi Başkanlığı olarak gerçekleştirilen etkin çalışmalar sonucunda kayıtdışı ekonomide çember giderek daralmaktadır. Bu konuda 2010’un, 2009’dan çok daha iyi bir yıl olacağından kuşkunuz bulunmasın” dedi. 
Ziyaret sırasında ATO Yönetim Kurulu üyelerinin ilettikleri sorunları da not alan Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, iş dünyasının istek ve yönlendirmelerine her zaman ihtiyaç duyduklarını ve bu yöndeki taleplerin çalışmalarındaki ana çerçeveyi oluşturduğunu vurguladı.