Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) İnşaat Komisyonu üyeleri ile dernek binasında bir araya gelen Kırılmaz, devletin artık vatandaştan, ‘çürük yapını bana ver sana yenisini vereyim’ demediğini kaydetti.

 

Kentsel dönüşümü özel sektörün yürütmesi gerektiğini ifade eden Kırılmaz, devletin önayak olabileceğini dile getirdi. Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini de belirten Kırılmaz, sektörün yaşadığı sıkıntılara çözüm noktasında cep telefonundan 24 saat ulaşıp paylaşabileceklerini kaydetti.

 

Kentsel dönüşüm projeleri oluştururken apartman sakinlerinin üçte ikisinin onayının alınması gerektiğini de ifade eden Kırılmaz, “Afet riskli alan tespit edildikten sonra özel sektörün çalışması kolay olacak. Bu konuda Adana’nın çeşitli yerlerinde çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

 

İmarda çözülemeyen konularda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurulabileceğini de ifade eden Ahmet Kırılmaz, bakanlığın yetkisinin bulunduğunu kaydetti.

 

AGİD İnşaat Komisyonu üyesi firma yetkililerinin yoğunluğun artırılması konusundaki talepleri karşısında ise, konunun belediyelerin yetki sınırları içerisinde olduğunu ifade eden Kırılmaz, görüş bildirmesinin uygun olmayacağını söyledi.

 

Toplantının ana temasının kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen AGİD İnşaat Komisyonu Başkanı Savaş Daşkan da, sağlıklı bir kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesinde özel sektör, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, yerel ağlar, yönetimler ve pek çok paydaşın en az diğer karar vericiler kadar önemli mekanizmalar olarak göze çarptığını belirtti.

 

Soru cevap kısmından sonra, AGİD Komisyon Başkanı Savaş Daşkan tarafından Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Ahmet Kırılmaz’a günün anısına çini tabak hediye edildi.