Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Türkiye’deki işadamları ile işbirliği ve ortak yatırımlar yapmak istediklerini bildirdi.

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Çıralı, KKTC ekonomisinin lokomotifinin turizm ve eğitim sektörü olduğunu, sanayideki çeşitliliğe rağmen maliyet yüksekliği nedeniyle dünya pazarlarında rekabet gücü eksikliği yaşandığını ifade etti.

 Dışa açılmada ve ihracatta çok zorlandıklarını ifade eden Çıralı, Türkiye’deki firmaların ve işadamlarının deneyimine ihtiyaç duyuyoruz. Teknoloji alışverişi ve ortak yatırımlar gerçekleştirmek, üretemediğimiz ürünleri işbirliğiyle üreterek ihracat yapmak istiyoruz” dedi.

 Adana Sanayi Odası( ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, KKTC’de ağır sanayi yatırımları olmadığını, çevre sorunları yaratarak turizme zarar vermemesi için de bulunmaması gerektiğini söyledi.

Turizm ve eğitimin yanında küçük sanayinin canlandırılmasının sürdürülmesinin KKTC açısından önemli olduğunu vurgulayan Özgümüş, “Rekabetçi sektörler bulunarak Türkiye’deki işadamları ile ortak yatırım yapılmalı, KKTC ürünlerinin ihraç edilmesinde ortak çaba gösterilmelidir”  dedi.