TÜBİTAK tarafından 30 proje arasından seçilen Adana Üniversite- Sanayi Ortak Araştırma Merkezi’nce (ÜSAM)  hazırlanan “Mentör Projesi” sanayicilere anlatıldı. Adana ÜSAM Genel Koordinatörü Prof.Dr. Hamit Serbest, KOBİ’lere yol arkadaşlığı yapacak uzman rehber yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Adana Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda, Adana’da sektör ayrımı gözetmeksizin sanayi kuruluşlarından seçilecek 25 KOBİ’ye “Yenilik ve Girişimcilik Artırılması” hizmetii vereceği projenin tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özkök, yenilikçilik ve girişimciliğin arttırılmasının ekonominin ilerlemesi için vazgeçilmez koşul olduğunu,  küresel rekabet ortamının her geçen gün daha fazla yeniliği yakalamaya zorladığını belirtti.

YENİLİK ODAKLI KAPASİTE ARTIRILACAK

Özkök, ÜSAM’ın yürüteceği proje ile ildeki KOBİ’lerin Ar-Ge ve yenilik odaklı faaliyet kapasitelerinin artırılacağını vurgulayan Özkök, “Mentörlük, bugün iş yaşamında yönetici ve çalışanların potansiyelini geliştirmek, kurum kültürünü aktarmak, akademik ve uygulamalar açısından daha etkin ve verimli bir insan kaynağı oluşturmada etkili bir sistem olarak kullanılmaktadır” dedi.

KOBİ’LERE YOL ARKADAŞLIĞI

Adana ÜSAM Genel Koordinatörü Prof.Dr. Hamit Serbest, TÜBİTAK tarafından KOBİ ölçekli firmaların geliştirilmesine yönelik açılan “Mentörlük Mekanizması Geliştirilmesi ve Uygulanması” destek programınaTürkiye genelinde 30 başvuru olduğunu, Adana ÜSAM’ın seçilen 6 proje içerisinde yer alma başarısı gösterdiğini bildirdi.

Ülkemizde sanayicilerin devletin Ar-Ge desteklerine ilgi ve önem göstermediğini belirten Serbest, bu tablonun değiştirilmesi ve sanayicilerin desteklerden yararlanmalarının sağlanması amacıyla projenin uygulamaya konulduğunu ifade etti.

Projeyle, sanayiciye yol arkadaşlığı yapacak uzman rehber yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Serbest,“Sektör ayrımı gözetilmeksizin seçilecek 25 KOBİ’ye Yenilik ve Girişimcilik Artırılması hizmeti verilecek. Dokuz ay sürecek hizmet döneminde firmalar yararlanıcı proje kapsamındaki hususlar için herhangi bir bedel ödemeyecek” dedi.