Konferansa, başta Adana Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere, Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe gibi sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra, Adana’nın değerli iş adamları, bürokratları ve üniversitenin idari-akademik personelleri ve öğrencileri katıldı.
Soma’da Ölen Madenciler Anıldı 
Geçtiğimiz günlerde Soma’da yaşanan elim maden kazası sonucunda hayatını kaybeden madencilerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta, Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, Vali Hüseyin Avni Coş ve SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, yaptıkları konuşmalarda Soma’nın acısını paylaşarak taziye mesajları verdiler.
Yönümüz Adana
Konferansın açılış konuşmasını yapan Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Adana BTÜ’nün, Adana’nın tüm yapılarının ortak üniversitesi olduğunu belirtti. Ersoy, “Yönümüzü Adana’ya, bölgeye, ülkemize çevirdik. Üniversitelerin eğitim-öğretim dışındaki görevlerinden biri de kamu kuruluşları ile ortak çalışıp potansiyel ortaya koymaktır. Dolayısıyla biz de İŞKUR ve KOSGEB ile ortak çalışarak iş garantili kurslar açtık. Lisans programlarında 25 öğrenci kontenjanıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Kaliteye gitmek zorundayız. 2023 hedeflerini tutturmak, dışa bağımlılıktan kurtulmak, nitelikli ve donanımlı ulusal ve uluslararası rekabet edecek insan gücü için yeterli sayıda üğrenci alınması gerekmektedir.  Uluslararası bir üniversite olma hedefiyle yurt dışındaki üniversiteler ile anlaşma yapıp, tüm dünyada geçerli çift diploma sağlayan programlar açtık. Gayemiz eğitim-öğretim kalitesi ve bilimsel çalışmalarıyla tüm dünyada bilinen bir üniversite olmak. İş garantili üniversite olma yolunda emin adımlara yürüyoruz. Bu yolda en başından beri bize desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bugün onur konuğumuz olan, 14 iş dalında 14000 kişinin çalıştığı, Türkiye’nin lokomotiflerinden SANKO Holding’in Onursal Başkanı, binlerce hayıra imza atan, binlerce öğrenciye burs sağlayan, paranın deiğştiremediği adam, Anadolu’nun sesi, ülkemizin önemli iş adamlarından örnek insan Abdülkadir Konukoğlu’na üniversitemize ve şehrimize hoş geldiniz diyorum. Sayın Abdülkadir Konukoğlu’nu dinlemek ayrıcalık ve fırsat” ifadelerini kullandı.
 
Adana’yı Üniversiteler Şehri Yapmak İçin Çalışıyoruz
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı konuşmada Adana BTÜ öncülüğünde düzenlenen konferansın, üniversite-sektör işbirliği açısından yararlı olmasını temenni ettiğini belirtti. Coş, “Adana BTÜ’nün halka ve üretime dönük yapısı takdire şayandır.
Üniversitemiz, şehrimiz için özel bir anlam taşımaktadır. En kısa zamanda üniversite kampüsünün temellerini hep birlikte atacağız. Adana’nın üniversiteler kenti olması en büyük idealimiz. En nitelikli akademisyenlere, öğrencilere ve en güzel kampüslere sahip olarak, uluslararası planda, ülkemizde okumak isteyenlerin tercih edeceği bir üniversite kenti olmak için işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu vesile ile ülkemizin en önemli iş adamlarından Sayın Konukoğlu’na kentimize hoş geldiniz diyor, ilimiz ve bölgemiz için yaptığı yatırımlar adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
İşin Hilesi Dürüstlük
Konferansa onur konuğu olarak katılan ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu yaptığı konuşmada, “İşe çıraklıktan başladım. Kademe kademe ilerleyerek işletmenin her alanında çalıştım. 15 senelik çalışmanın ardından işin idari kısmına geçtim. İş dünyasında empati kurmak, söyleyeceğiniz sözlerin çalışanları nasıl etkinleyeceğini düşünmek çok önemlidir. Böyle düşünmezseniz 14 bin kişiyi çalıştırmanız imkansız olur. Her zaman inandığımız düşünce, babamızın bizlere söylediği “işin hilesi dürüstlüktür” felsefesi oldu. Dürüstseniz, zaten kazanırsınız. SANKO’nun çok güzel bir vakfı var. Şu anda 1500 öğrencimiz üniversitelerde okuyor. 18 binin üzerinde öğrencimiz mezun oldu ve çeşitli sektörlerde görev aldılar. Vakfımızda okuttuğumuz öğrencilerimize en büyük tavsiyemiz, kendilerinin de ileride ihtiyaç sahibi bir öğrencinin elinden tutması oldu. Çnkü bu yapılan geleceğe bir yatırımdır. Kazancınızın zekatı işin sigortası, pastanın kabartma tozu gibidir. Paylaştıkça kazanırsınız, paranız çoğalır. Geldiğiniz yerde, geriye dönüp bakmalı, nereden nereye geldiğinizi görmeli, kendinizi buna gore değerlendirmelisiniz ve yaptığınız işe konsantre olmalısınız. Başarıda iftihar etmelisiniz, başarısızlıktan ders çıkarmalısınız. İş hayatında panik yapmamalısınız. Kızgınlığı kırgınlağa dönüştürmemelisiniz. Kızgınlık iki-üç dakika sürmeli. Basamakları tek tek çıkmalısınız. Önemli olan yaptığınız işi en iyi şekilde yapabilmek, belirlediğiniz hedeflere ulaşabilmektir” sözlerine yer verdi. Konukoğlu, konuşmasının ardından soruları yanıtlayarak, tavsiyelerde bulundu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş, Konukoğlu’na günün anlam ve önemine dair bir plaket verdi. Konferans bitiminde Vali Coş, Rektör Ersoy ve Abdülkadir Konukoğlu üniversiteyi gezerek, Adana BTÜ kampüs planının maketini incelediler.