Ülkeye kaçak hayvan girişi bulunduğuna dikkat çeken Üçdağ,  “İnsan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan hastalıklar bulaşacağından, canlı hayvanın derisinde, yüzünde yara ve benzeri kızarıklıklar, hastalık anlamı taşımaktadır. Bu yüzden menşe ve kulak küpesi önem arz etmektedir” dedi.

KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

Oda Başkanı Üçdağ, belediyenin belirlediği yerler dışında kurbanlık alınmaması gerektiğini aksi takdirde para cezası uygulanacağını hatırlatarak, “Ülkemizde canlı hayvanın pahalı olması dişi hayvan kesiminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle dişi hayvan kesilmemesi, canlı hayvanın daha çok üremesi anlamına gerekmektedir. Bu hususa özellikle riyayet edilmesini belirtirken, şimdiden tüm vatandaşlarımızın, üyelerimizin kurban bayramını kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde geçmesini yürekten temenni ediyorum” diye konuştu.

CANLI KURBANLIK FİYAT TARİFESİ

Kurbanlık fiyat tarifesinin sadece oda yetkisinde olduğunu dile getiren Üçdağ, farklı fiyat tarifelerine itibar edilmemesi gerektiğini ifade ederek, 2019 yılı kurbanlık canlı hayvan kğ fiyat tarifesini şu şekilde açıkladı;

-Kangal Van Beyazı Erkek Koyun KG: 24,00 TL

-Dana (Tosun) KG: 23,00 TL

-Düve (İnek) KG: 19,00 TL

-Sarı Baş Merinos Erkek Keçi KG: 19,00 TL