Adana Saatçiler, Matbaacılar, Tabelacılar ve Camcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (Adana SMTCEO) Başkanı Celal Konuş, geleneksel olarak düzenlenen MAKRO’ON Matbaa ve Dijital Baskı Fuarı’nın, mesleğinin ve teknolojinin neresinde olduğunu görmek isteyen üretici anlayışındaki esnaflar için bir fırsat olduğunu, bu amaçla yapacakları ziyaretin de yararlı olacağına inandığını belirtti.

Başkan Konuş, MAKRO’ON Fuarı’na gidecek esnafların, 1 Ekim Cuma günü saat 18.30’da Kocavezir İş Merkezi yanındaki Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Eğitim ve Hizmet Binası önünden kalkacak otobüste yerlerini almalarını istedi.

Düzenlendiği ilk yıl,  büyük ilgi toplayan ve bir sonraki fuarda, hem alan büyüklüğü hem de katılımcı sayısı bakımdan 4 kat büyüyen MAKRO’ON'nun, ekonomik göstergelerin istikrar kazanmasıyla ve düzelmeye başlamasıyla, bu sene daha büyük ve daha fonksiyonel olarak gerçekleşeceği ifade ediliyor. 

Matbaa ve baskı sektörünün yaşanılan kriz sonrası bir araya geldikleri, sorunlarının görüşüldüğü, sorunlara çözümler arandığı bir platform olma niteliği de taşıyan MAKRO Fuarı,  tüm sektörü buluşturma misyonunu da üstleniyor.


2010 yılında 20 bin 250 metrekarelik alanda yine dünya ve Türkiye’de adını duyurmuş olan baskı sektörünün devlerini bir araya getirecek olan MAKRO'ON Fuarı’na KOSGEB destek veriyor.

MAKRO'ON Fuarı’nda baskı sektörünü yakından ilgilendiren matbaa, ambalaj, kâğıt ve dijital baskı alanlarındaki en son teknolojiyle üretilmiş ürünler sektörün beğenisine sunulacak. Bu fuarı ziyaret eden ve işi baskı olan herkes baskı teknolojileri ve malzemeleri alanındaki son gelişmelerden ve yeniliklerden haberdar olma fırsatını yakalayacak.

Türkiye genelinde matbaacılar, dijital baskı yapanlar, iç ve dış mekan reklam uygulamacıları, ambalajcılar, matbaa malzemesi satıcıları, serigrafçılar, grafikerler, reklam ajansları, PR firmaları, makine ve malzeme imalatçıları-ithalatçıları, akademisyenler, etiketçiler, promosyoncular ve kağıtçıların fuarı ziyaret etmeleri konusunda davet edildi.

Farklı sektörlerde üretim yapan ve broşür, katalog, afiş, kâğıt ve karton ambalaj, basılı malzeme ihtiyacı olan tüm kuruluşlar da Makro On Fuarı’nda birçok imalatçı ile karşılaşarak kendi ihtiyaçları için en uygun çözümleri bulma İmkânına sahip olacaklar.