Vatandaşın son zamanlarda en çok merak ettiği konu, evin iç ve dış boyasının ne zaman yapılabileceği konusu. Bu konuda uzmanlar ve boya ustalarının önerileri haberimizde  yanıt buluyor. Özellikle çok sıcak veya yağmurlu dönemde boya yapılır mı sorusunun yanıtını arayan vatandaş için doğru zamanla ilgili uzmanından önemli bilgiler haberimizde yer alıyor. 

EVİN BOYASI NE ZAMAN YAPILMALI?

30 yılı aşkın süredir boya satışı ve uygulanması konusunda çalışma yapan Serin Ticaret uygulayıcı yöneticisi Abdullah Serin zamanlamanın yanında güvenilir markların tercih edilmesi gerektiğini söyledi. işte vatandaşın merak ettiği sorulara Abdullah Serin'den yanıtlar;

EVLERİN İÇ VE DIŞ CEPHE BOYALARI 5 İLA 35 DERECE ARASINDAKİ SICAKLIKLARDA UYGULANABİLİR

Öncelikle bakım, onarım boyasının en ideal dönemi, hava sıcaklığının 5 ila 35 derece arasında olduğu dönemdir. 
İç cephe boya yapılırken mevsim ve sıcaklık şartlarının yanı sıra uygun boya seçimi de çok önemlidir. İç cephede mutfak dahil silinebilir silikonlu boya kullanılması temizlik ve uzun ömürlülük açısından önem arz eder. Uygulama yapılırken, duvarların bozuk bölümleri, alçı veya macun ile düzeltildikten sonra; geçiş astarı mutlaka kullanılmalıdır.

Daha sonra ustanıza danışarak aldığınız silikonlu silinebilir boyayı 2 kat olarak uygulanmasını sağlayınız.  İç cephenin kuruması mevsim şartlarına göre 2 ila 24 saat sürecektir.  Burada dikkat edilmesi gereken boyanın en erken,  uygulandıktan 20 gün sonra silinebileceğidir.

DIŞ CEPHE BOYASI ÖNCESİ EN ÖNEMLİ UNSUR; ASTAR

Dış cephe de 5 ila 35 derece arasındaki sıcaklıklarda boyanması uygundur. Dış cephe, çimento içerikli malzemelerle tamir edilmelidir.  Tamirin ardından Akrikor içerikli astar uygulanmalıdır. Dış cephede en önemli safha astar yapıldığı süreçtir. Daha sonra ustanıza danışarak alacağınız güneşe ve toza dayanıklı Akrikor saf akrilik içerikli boyalarla dış cephenizi renklendirebilirsiniz. 1 ila 4 saat arasında kuruyacak boyanız,  güzel günlerinizde kullanılmak üzere artık hazır durumdadır.
İç ve Dış boyanızı, bildiğiniz markalar ve ustalarla yaptırmanızı öneriyoruz.