Adana Metem Okulu Müdürü Mustafa Naci Özkılınç, verecekleri eğitimin BOSSA bünyesinde çalışan 500 çalışanı kapsadığını söyledi. Ağır ve tehlikeli iş kapsamına giren iş kollarında çalışanların sertifika almak zorunda olduğunu belirten Özkılınç, “Türkiye’de yeni bir uygulama olan ‘Ağır ve Tehlikeli İşlerde Sertifikasyon’ eğitimini okulumuz ilk olarak BOSSA ile birlikte uygulayacak. Sertifika eğitimine, ağır ve tehlikeli iş kapsamına giren işkollarında çalışan 500 BOSSA çalışanı katılacak. Eğitimler 32 ile 40 saat arasında değişecek. İşletmelerin işleyişlerini aksatmamak adına istenmesi halinde eğitimleri işletmelerde de verebiliriz.” dedi.

Uygulamanın tekstil sanayisi için faydalı bir çalışma olacağını belirten BOSSA İnsan Kaynakları Müdürü Regaip Baykal ise, “METEM ile böyle bir eğitim programı uygulamaktan işletme olarak çok fayda göreceğimize inanıyorum. BOSSA olarak çalışanlarımızın güvenliğine önem veriyoruz. Kurumsal bir kimliği olan BOSSA çalışanlarının bu eğitimi başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanacaklarından şüphem yok.” diye konuştu.

Öte yandan, eğitim protokolünü BOSSA’yı temsilen İnsan Kaynakları Müdürü Regaip Baykal, Sarıçam METEM adına Okul Müdürü Mustafa Naci Özkılınç imzaladı.