Öncül Sefa İletişim Hizmetleri Eş Başkanı Mustafa Öncül, Home&Office Concept dergisi ve Öncül Sefa İletişim Hizmetleri'nin düzenlediği Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası, Adana Mobilyacılar Sitesi ve Adana Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (MOSİAD)'nin iş birliğinde 8 Mayıs'ta gerçekleşecek "Mobilya Zirvesi" ile ilgili Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (MOSİAD) Başkanı Rüştü Erikçi'yi ziyaret etti. Öncül, etkinlikle ilgili bilgileri aktardı. Sektörün önem taşıyan yanlarını sektör temsilcileriyle birlikte belirlediklerini ifade eden Öncül, sektörde markalaşmanın önemine değindi.

Öncül, mobilya sektörünün tasarım, üretim ve satışına kadarki süreçte yaşadığı sorunlar, markalaşma ve tasarımın öneminin konuşulacağı zirve ile sektöre katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı ve Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (MOSİAD) Başkanı Rüştü Erikçi ise sektöre yönelik bu tip atılımların her yönüyle faydalı olacağını vurgulayarak sektörün önünü açacak her türlü etkinliğe destek verdikleri gibi "Mobilya Zirvesi"ni de destekleyeceklerini söyledi.

Avcı: "Bölgemizi tam anlamıyla pazar haline getirmeliyiz"

Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, etkinliğin bölgeye olumlu katkılar getireceğini vurgulayarak, "2017 yılında 22 milyon doların üzerinde ihracatımız oldu. Üretimin yüzde 10’unu ihraç edebiliyoruz. Ama bölgemizi tam anlamıyla pazar haline getirmeliyiz ve pazarı daha da büyütmeliyiz. Burada bizim hedefimiz sektörü büyütmek olmalı. Bu yüzden de sektöre fayda sağlayacak bu etkinliklere elimizden gelen her desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

Erikçi: "Her zaman destekçiyiz"

Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (MOSİAD) Başkanı Rüştü Erikçi ise Adana'nın ve sektörün gelişimine katkı sağlayacak projelere her zaman destek vereceklerini ve üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirterek şunları kaydetti: “Sektörün önü açmamız gerekiyor. Önümüz açıldığında ve gerek ulusal gerekse global ölçekteki gelişmeler yakından izlendiğinde hem sektörün tüm tarafları katma değeri daha yüksek, daha etkin ve güçlü çalışmalar yapabilir hem de bölgemiz daha hızlı büyüyüp gelişir. Sektörün gelişmesi, ulusal ve uluslararası pazarda adından söz ettirmesi için yapılacak her türlü çalışmayı destekliyoruz. Bunun gibi etkinlikler hem bizim sektörümüzün gelişmesi hem de diğer alanların önün açması açısından oldukça faydalı."