Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, 33. Ahilik haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların, Adanalıların Ahilik bayramını kutladı.

Kırşehir'de doğup büyüyen Ahilik geleneğinin; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın, sanatla birleşmiş hali olduğunun altını çizen Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Ahi Evran tarafından temelleri atılan Ahilik sadece bir ticari oluşum olmayıp, aynı zamanda sosyal ve kültürel yaşama yön veren bir misyona da sahiptir. Bugün modern yaşamı düzenleyen kuralların temeline baktığımızda Ahiliğin izlerini rahatlıkla görebiliriz. Esnaf ve sanatkarımız, işte bu zengin kültürün mirasçılarıdır" dedi.

"Geleneği olmayanın geleceği de olmaz" diyen Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, "Ahilik prensipleri yüzyıllar boyunca, esnaf ve sanatkârlarımız ve Anadolu insanı için bir rehber olmuş, dalga dalga yayılarak Anadolu topraklarını Türk-İslam medeniyetinin merkezi haline gelmiştir. Bu tarihi kültürün modern temsilcileri olarak Ahiliğin taşıdığı milli, dini ve evrensel değerleri yeniden insanlığın hizmetine sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnanıyoruz ki Ahilik ruhunu ne kadar güçlü tutar, milletimize has bu kültür hazinesini yeni nesillere ne derece doğru ve güçlü aktarabilirsek, geleceğimize de o derece güvenle bakabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf  ve sanatkarlarımız başta, aziz Milletimizin, Adanalı hemşehrilerimizin Ahilik Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.