Adana Ticaret Odası’nın (ATO) yeni yönetiminin şekilleneceği seçimlerinin ilk aşaması olan Meslek Komiteleri ve Meclis üyelerinin belirleneceği 7 Ekim seçimleri öncesinde geniş katılımlı ilk toplantısını gerçekleştiren Atila Menevşe, “Esas olan Meslek Komitesi seçimlerinden zaferle çıkmaktır. Rakibimiz yok veya rakibimizin gücü yok diye rehavete kapılmamalıyız. Ben şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.
Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden aday olan Atila Menevşe’nin davetine, halen ATO’nun 37 Meslek Komitesi’ni temsilen Yönetim Kurulu ve Meclis üyesi olarak görev yapan yaklaşık 78 kişinin yanı sıra, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ve Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü de katıldılar. Kıvanç ve Sütcü toplantıda yaptıkları konuşmalarında, “ATO seçimlerinde Menevşe’ye tam destek verdiklerini” açıkladılar. Toplantıya Ankara’daki TOBB Yönetim Kurulu toplantısına katılması dolayısıyla katılamadığını bir mesajla ileten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç de, “ATO Başkanlığı seçimlerinde Atila Menevşe’yi desteklediğini” belirterek kendisine başarı dileğinde bulundu.
Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden aday olan Atila Menevşe de, toplantısına gösterilen büyük ilginin seçim sonuçlarına yönelik beklentilerini güçlendirdiğini ifade ederken, toplantıya katılarak kendisine olan desteklerini açık bir şekilde ifade edenAdana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ve Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcüile desteğini mesajla ileten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç’e şükranlarını sunduğunu ifade etti. 

Menevşe, “Özel sektörün temsilcisi olan bizler üyelerimizin problemlerini çözmek, Adana ekonomisinin gelişimini sağlamak için çaba sarfediyoruz. Bu bir mücadeledir. Bu mücadelenin bir kurum tarafından yapılması başkadır. Tüm kurumların ortak çalışmaları şeklinde uygulanması başkadır. Atalarımız bir elin nesi var, iki elin sesi var demişler. Geçtiğimiz dönemde dört kurumun ikişerden sekiz elinin sesini duymayan kalmamıştır. Bu sayede birçok problem çözülmüştür, gelişim sağlanmıştır. Bu durum her bir kuruma ve Adana’ya itibar kazandırmıştır. Gelişen bu avantajı korumak ve ortak çalışmayı teamül haline getirmek için mevcut başkanların bu dönemde yeniden aday olmaları fikri de ortak aklın bir tezahürüdür. Benim ve ekibimin önümüzdeki dönem için aday olmamızın esas nedeni de budur” diye konuştu.
Adana Ticaret Odası Meslek Komiteleri seçiminin7 Ekim Cumartesi günü, Abdurrahim Gizer İlkokulu’nda yapılacağını da bildiren Atila Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bildiğiniz gibi seçim sürecinin bundan önceki aşamalarında hepinizle ayrı ayrı görüşerek ortak çalışma konusunda fikir birliği sağladık. Bu çalışmalarımız ortaklık kültürümüzün temeli olacaktır. Buradan organ yapımız şekillenecektir. Şimdi önceliğimiz 7 Ekim seçimleridir. Esas olan Meslek Komitesi seçimlerinden zaferle çıkmaktır. Rakibimiz yok veya rakibimizin gücü yok diye rehavete kapılmamalıyız. Mümkün olduğunca tüm üyelerimizi ziyaret ederek seçime kadar kalan son 20 günümüzü  dolu dolu geçirmeliyiz. Davetime katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”