Adana merkez Seyhan ilçesi Kamyoncular Sitesi yanında 250 dönüm arazi üzerine biner metrekarelik işyeri şeklinde kurulan 160 dükkândan oluşan Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi’nin Olağan Mali Genel Kurulu’na çok sayıda ortak katılarak Başkan Kemal Deniz’e destek oldular.

Bakanlık Temsilcisi Turgay Bayar’ın salonda yeterli çoğunluk bulunduğunu kabulü üzerine, divan seçimi yapıldı. Verilen teklifin oybirliğiyle kabulü sonucu Divan Başkanlığı’na Üyelerden Abdulkadir Küreksiz, katipliğine de Hüseyin Özer seçildiler. Divan Başkanı Küreksiz,  salonda bulunanları Atatürk ve tüm şehitlerimiz ile merhum esnaflarımızın ruhuna saygı duruşuna davet etti.

Genel kurulda konuşan Oda ve Site Başkanı Kemal Deniz, 2006 yılında kurulan kooperatif ile çalışmalara başlanan ve geçen yıl büyük çapta tamamlanarak hizmete başlayan, Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi’nin yapımı ve tamamlanmasında emeği geçen Adana Valileri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları, ESOB Yönetimi, ASKİ ve TEDAŞ Yetkililerine şükran borçlu olduklarını söyledi.

Başkan Deniz, “Sitemizin inşaat ve yapımı süresinde bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerden de, bu süreçte, bir hatam, kusurum olduysa özür diliyorum. Hakkınızı helal edin. Sitemiz bugün hizmete açılmış olsa da başta çevre düzenlemesi olmak üzere sorunlarımız var. Bu konuda, Büyükşehir Belediyemizden söz aldık.  Ramazan ayından sonra inşallah, Birlik Başkanımız Kazım Barışık ile de görüşüp, işlerin hızlanması için gerekli görüşmeleri yeniden yapacağız.   250 dönüm üzerine kurulu bu site güvenliksiz olmaz. Güvenlik ve çalışan elemanlarımızın maaşlarını ödememiz için aidat ödemelerine hassas olmalıyız. Sizler destek olursanız, sitemiz güzelleşir, Adana’ya, Türkiye’ye örnek olur.  Katılımlarınızdan dolayı hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum”dedi. 

Daha sonra, yönetim, denetim kurulu faaliyet raporları, bilanço ve diğer gündem maddeleri okunup, oylamaya sunuldu, oybirliğiyle raporların kabulü üzerine Başkan Kemal Deniz güven tazelemiş oldu.

Son olarak, kooperatif tüzel kişiliğinin sona ermesi nedeniyle, site için yönetim kurulu oluşturulması gündeme getirildi. Üyeler kendi aralarında, Kemal Deniz’i tek dereceli başkan olarak oy birliğiyle seçip, yönetimi ve denetimi dilediği gibi belirlemesine yetki verdi.  

Başkan Deniz, kooperatifin sona ermesi ve site olarak hizmete verilecek olması nedeniyle, yeni süreçte aidat tahsilâtının öne çıktığını, bu nedenle vaktini bu işlere gönüllü ayırabilecek isimlerle çalışacağını ifade etti.

Deniz, Geri Dönüşümcüler Sitesi’nin girişine, üzerinde “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Hüseyin Sözlü’ye Yol Çalışmalarındaki Desteklerinden Dolayı, Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi Esnafları Olarak Teşekkür Ederiz” yazılı dev bir pankart astırdı.