Adana merkez Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi Meyna Fabrikası sahasında yaptırılan Oto Sanayi Sitesi’nde Adana 9.Noter Vekili Şenol Öztürk tarafından Site Başkanı Muhittin Doğan ve Yeter İnşaat İdari İşler Müdürü Fatma Akbudak, Şantiye Müdürü Fadıl Şahin ile hak sahibi yüzlerce esnaf nezaretinde gerçekleştirilen çekiliş büyük heyecana sahne aldı.

 

Adana Madeni Sanatkârlar, Tornacılar ve Kaynakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdusselam Mortepe, Adana Oto Elektrikçiler ve Akücüler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Uraslı, Adana Oto Kaportacılar, Egzozcular ve Döşemeciler Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin’in de katıldığı kura töreni için üye esnaflar, eş ve çocuklarını da yanlarına alarak çekilişin yapıldığı Yeşiloba mahallesindeki Oto Sanayi Sitesi’ne akın ettiler.

 

Sitede yapılan törene katılan üye esnaflar,  yapılan anonslarla bir bir Noter huzuruna gelip, cam kavanozlar içerisindeki isim ve numaraları çekerek yeni işyerlerini buldular. Çekilişte istedikleri sıradaki yeri bulan üyeler ve aileleri büyük mutluluk yaşarken,   istedikleri numaraları çekemeyen üyeler ise üzüntü içerisindeydiler.

 

Oto Motor Tamircileri Esnaf Odası ve Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Doğan, çekiliş için hafta sonu olmasına rağmen evlerinden çıkıp, siteye kadar gelen tüm üye esnaflar ile yakınlarına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Başkan Doğan, Müteahhit Haluk Yeter’in sahibi olduğu Yeter İnşaat’a ait 85 dönüm arazi üzerinde kurulan ve 40 milyon TL’ye mal olacak, 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği sitenin temelinin 25 Nisan 2012’de yapılan törende atıldığını,  her biri 170 m2 olan 350 dükkândan 300’nün de satıldığını söyledi. Doğan,  çalışmaların normal seyrinde gitmesi halinde inşaatın tamamlanarak 2013 yılı Mart ayında hak sahiplerine dükkânlarının teslim edileceğini müjdeledi.

 

Başkan Doğan, sitenin yapımından bugüne kadar kendilerine destek veren başta Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Kazım Barışık ve Yeter İnşaat Sahibi Haluk Yeter olmak üzere Adana Milletvekilleri Necati Çetinkaya, Ali Küçükaydın, Ümit Özgümüş, Seyhan Belediye Başkanı Prof.Dr. Azim Öztürk, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf Odaları Başkanları ve Bürokratlara da ayrı ayrı teşekkür etti.