IEEE Çukurova Öğrenci Kolu tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri’10”  etkinlikleri kapsamında “Girişimcilik Oturumu”na katılan ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, kalkınmanın lokomotifi olan girişimciliğin sayıca fazla olduğu ülkelerin kalkınma hızlarının da yüksek düzeyde bulunduğunu bildirdi.

Ülkemizde 6,5 milyon işsiz bulunduğunu, her yıl 700 bin genç nüfusun istihdam kapısına geldiğini belirten Özgümüş,  işsiz ve genç nüfusa istihdam yaratılmasının zorunlu olduğunu, bu nedenle girişimciliği önemsediklerini kaydetti.

Özgümüş, bazı büyük yatırımcı holdinglerin üretmek, ürettiğini ihraç etmek yerine işin kolayına kaçarak hizmet sektörüne yöneldiğini ifade etti. Özgümüş, “Ülkede milli geliri artıramazsanız, sabahtan akşama kadar kentlerde alış veriş merkezleri kurun. Ekonomi politikasını değiştirerek girişimciliği ön plana çıkaracak, kaynakların üzerine katma değer yaratarak ihracat yapacak yeni bir strateji ortaya konulması şart” dedi.

BAŞARININ FORMÜLÜ YOK

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, kariyer günlerinde başarı öykülerinin anlatıldığını, aslında başarısız öykülerine de yer verilerek yapılan hatalardan ders çıkarılması gerektiğini belirterek, başarının sihirli formülünün olmadığını ifade etti.

Girişimciliğin hayallerin peşinde koşmak olduğunu, koşarken risk alınması gerektiğini ifade eden Özgümüş, “Eğer bu risk alma hesaplı, akılcı ise bilgi ve birikime, deneyime dayanıyorsa bu girişimcilik, aksi takdirde maceracılık olur” diye konuştu.

Özgümüş, kariyer yapmayı hedefleyen üniversite öğrencilerine de “Mezun olduğunuzda, yapılacak iş, sıfatı, ücreti ne olursa olsun, bulduğunuz ilk işe girin” tavsiyesinde bulundu.