Adana'daki belediye başkanları, oda, borsa ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin oluşturduğu platformların Ankara nezdindeki çalışmalarını değerlendiren Sönmez, "Yerel yönetimler, odalar, borsa, sivil toplum örgütleri ve Adana'nın önde gelen iş dünyası temsilcileri daha çok bir araya gelirse sorunlarımızı daha hızlı ve kalıcı olarak çözüme kavuşturabiliriz" dedi.

Kentte geçmiş yıllardaki kısır çekişmelere son verilmesi yolunda hızlı bir sürece girildiğini ve oluşumların tüm Adanalılar tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Adana'nın ekonomik potansiyelinin farkına varılmalıdır" diye konuştu.

İklim, su kaynakları, sanayi kuruluşları ve verimli topraklarıyla Adana'da yaşam kalitesinin üst seviyelere çıkabileceğini kaydeden Sönmez, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'nın Adana'ya yön verecek çalışmalarda sivil toplum örgütleriyle daha çok bir araya gelmesi temennisinde bulundu.

Üç kurumun kent için önemli bir değer olduğuna işaret eden Sönmez, "Başkanlarımızın Adana eksenli çalışmalarına katkı sunmaya hazırız. Ceyhan Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi, Yumurtalık-Karataş Turizm Bölgesi ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişimi veya oluşturulacak yeni organize sanayi bölgesi için birlikte atılacak adımlar Adana'ya ivme kazandıracaktır.  Ortadoğu'nun bağlantı noktası Adana'nın fuarlar, kültür-sanat festivalleri, spor etkinlikleri ile bölgenin lider kenti konumunda olduğu unutulmamalıdır. Yukarıda sıralamaya çalıştığımız ve daha çok sıralayabileceğimiz özellikler kentimizin özel bir konuma sahip olduğunu gösteriyor. Sorun, Adana potansiyelinin farkına varılmamasından, bu potansiyelin istenilen ölçüde harekete geçirilmemesinden kaynaklanıyor. Örneğin kente sahip çıkmaya trafikte yaşanan sorunların çözümüne katkıda bulunarak başlayabiliriz. Kent içerisinde 'adeta kemikleşmiş' bu sorununun tam anlamıyla çözümü kentliye rahat bir nefes aldırabilir. Bağlantı yolları, köprülü kavşaklar ve alt geçit çalışmaları için yerel yönetimlerin ortak ve tutarlı bir yol izleme girişimi Adana'nın önünü açan en önemli etkenlerden biri olur. Adanalılar'ın daha yaşanabilir bir kent modeli oluşumu için duyarlı bir vatandaş portresi çizmesi ayrı bir önem taşır" diye konuştu.

"MERKEZİ YÖNETİMDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Adana'nın birikmiş sorunları olduğu gerçeğiyle hareket etmenin zamanının gelip geçtiğini, artık herkesin şapkasını önüne koyduğu takdirde yol alınabileceğini ifade eden Sönmez, "Kamu yatırımlarına değinmeden geçmemek lazım. Son açıklanan verilere göre Adana, Türkiye genelinde ihracat sıralamasında 10. kent konumunda. Merkezi yönetimin kentin ekonomik çıtasının yükselmesi, çağdaş ve modern bir kent görünümüne kavuşması için yönünü biraz da Adana'ya dönmesini istiyoruz. Bilinmelidir ki; Adana'ya yapılacak her yatırım, atılacak her olumlu adım sadece Adana'ya değil, bölgemize ve Türkiye'ye daha fazla katma değer yaratacaktır" dedi.

Sönmez, birlikte atılacak kararlı adımlarla kentte yaşayanlara Adanalılık ruhunun da aşılanabileceğini sözlerine ekledi.