Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ta 2008’den bu yana yayın yapan, Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel ekonomi gazetesi Refleks’in okur oyları ve jüri ile belirlenen Lokomotif Ödülleri 3’üncü kez verildi. Adana Sheraton Otel’de düzenlenen törenin açılışında konuşan Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden, yayın hayatına başladıkları günden beri üreten insanlarla birlikte olduklarını, bu birliktelikte bölge ekonomisinin kazandığı her yeni markayla kendilerinin de mutlu olduğunu, yapılan her ihracatta gururlandığını kaydetti. Özden, “Çektiğiniz her sıkıntıda biz de üzüldük. Aşmakta zorlandığınız her engelde biz de zorlandık. Bu yolu birlikte yürüdük. Tanıtımınıza katkı sağlamaya çalıştık. Sorunlarınızı sayfalarımıza taşıdık. İlgililere iletilmek üzere sayfalarımıza yansıttığımız her çözüm önerisinde köprünüz olmaya özen gösterdik. Ben ve arkadaşlarım üretimin kutsallığına yürekten inanıyoruz” dedi.

ÜRETENLERE MİNNET BORCUMUZ VAR
“Ne yazık ki Türkiye’de üretimin ne kadar önemli ve ne kadar kıymetli olduğu yeterince bilinmiyor” diyen Özden, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretiyorsanız zenginsiniz. Ancak üreticiyseniz refah içinde bir yaşam sürebiliyorsunuz. Ülke, katma değeri yüksek üretim yapıyorsa güçlü ülkeler arasında. Ülke, ürettiğiyle başka ülkelere ne kadar az muhtaçsa o kadar bağımsız. Zenginlik üretmekte, markada… İnanın, güçlü bir demokrasi, hatta bağımsız bir hukuk bile doğru ve zamanında rakiplerinizden daha üstün üretimle mümkün. O yüzden siz üretenlere bu ülkenin vatandaşından siyasetçisine, bürokratından medya insanına minnet borcu var. İşte, 3 yıldır düzenlediğimiz Lokomotif Ödülleri Töreni’mizin temelinde bu felsefe yer alıyor. Bizim de çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Üretenleri hatırlamak, hatırlatmak, alkışlatmak istiyoruz.”
YOĞUN KATILIM
Refleks Gazetesi Köşe Yazarı Barış Avcı’nın sunduğu geceye, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Genç İşadamları Derneği Başkanı Sefa Noyaner, Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Vursavuş, Adana Hacı Sabancı OSB Başkanı Bekir Sütçü, iş dünyası sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda iş insanı ve davetli katıldı.
ÖDÜL ALANLAR:
Yılın Genç İş Kadını: Gülümsün Adalı / Adalı Holding Turizm Grup Başkanı
Yılın Genç İşadamı: Sn. Rafet Milli / Pakmil Yağ ve Pamuk Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Yılın Profesyonel Yöneticisi: İsmail Başaran /Amylum Nişasta A.Ş. Genel Müdürü
Yılın İş Kadını: Meltem Aydın / Tempa Metal Yönetici Ortağı
Yılın En Sosyal Şirketi: KSG Makina
Yılın İnovatif Şirketi: Royal Balık
Yılın İhracatçı Şirketi: Sunar Grup
Yılın İş Dünyası STK'sı: Çukurova GİAD
Bölgesel İşbirliğine Katkı: Çukurova Kalkınma Ajansı
Yılın Markası: Ömer Bayram İnşaat
Yılın KOBİ'si: Sasu Su ve Tarım Ürünleri A.Ş.
Yılın İşadamı: Osman Nuri Oğuz /Oğuz Gıda A.Ş. Genel Müdürü