Milyonlarca lira ödenerek yapılabilecek bir reklamı, Roubini toplantısıyla gerçekleştiren Çukurova GİAD, ulusal televizyonların yanı sıra, yabancı TV kanallarının ekonomi haberlerinde yer buldu. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, "Adana'ya dikkat çekmek istiyorduk. Bunu da çok iyi yaptığımızı düşünüyorum. Özellikle Roubini'nin Adana'dan (Yatırım yapılabilecek kent) olarak söz etmesi, yatırımcıların gözünü kentimize çevirecektir" dedi.

Çukurova GİAD'ın aylar öncesinden hazırlıklarını başlatıp, 15 Kasım'da gerçekleştirdiği, Nouriel Roubini'nin konuşmacı olduğu "Bilgi Güçtür" toplantısının yankıları sürüyor. Ekonomik krizi önceden tahmin etmesi nedeniyle 'Kriz kahini' olarak bilinen Nouriel Roubini'nin konuşması, yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların dikkatini Türkiye'ye, bu ülkede de Adana'ya çekti. Salona girişte izdihamın yaşandığı toplantıyı 800 davetli izleyebildi, yerel ve ulusal 50'ye yakın gazeteci toplantıyı takip etti, bazı televizyon kanalları toplantıyla ilgili Nouriel Roubini, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Genel Sekreter Kazım Tosun ile onlarca canlı yayın ve röportajlar gerçekleştirdi. Bu röportajlar ulusal televizyonların yanı sıra, yabancı onlarca televizyonda yer buldu, yabancı televizyonlar ekonomi bültenlerinde Adana'da yapılan bu toplantıya dikkat çekti

TÜRKİYE'Yİ BÜYÜK YAPAN ŞEHİR; ADANA 

Toplantıyı değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, amaçlarının Adana'nın sesini duyurmak, tanıtmak olduğunu, bunu sınırları da aşarak gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Roubini'nin, konuşmasında Türkiye'yi, özellikle Adana'yı yatırım yapılabilir yer olarak duyurmasının bu toplantının amacına ulaştığını, bunun meyvelerinin de ilerleyen günlerde alınabileceğini kaydeden Sakarya, şöyle konuştu:

"Roubini, konuşmasının bir bölümünde (Türkiye'yi büyük yapan şeylerden biri bu şehirde, yani, Adana'da. Adana, Türkiye'nin eski köklü şehirlerinden biri. Doğalgaz ve petrol hatları var, Ortadoğu'ya yakın, limanları, havaalanları var. Çok derin ve zengin girişimci grubu var. Genç şirketler de olsa, köklü şirketler de olsa çok güçlü, girişimcileri var. Uzun dönemde ekonomik başarı insanların rekabetçi hale getirilmesi ile mümkün. Özel sektör, finans sektörü ve hizmet sektörü alanlarında bu ülkeye, bu bölgeye, bu şehre yatırım yapılması için, Türkiye'nin de büyümesi için, Adana'nın olumlu yanlarının Türkiye'ye yayılması, tanıtılması lazım) dedi. Bizim yaptığımız da aslında bu oldu, yani tanıtım. Adanamız yatırım için her türlü imkana sahip. Tanıtımda eksikliğimiz var, kendimizi anlatamıyoruz. Biz Roubini'yi davet ettiğimiz toplantıyla dikkatleri Adana'ya çektik, Türkçe ve İngilizce hazırladığımız tanıtım kitapçığıyla da Adana'ya neden yatırım yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Adanamızın sesini tüm yurda, sınırları aşarak yabancı ülkelere de duyurduk. İnsanlar, (Adana'da böylesine güzel şeyler de oluyormuş) diye konuşmaya başladı. Toplantımızı 200'ü Adana dışından 800 kişi izledi. Konuklarımızın arasında sanayici, işadamı, büyük, dev firmaların, şirketlerin CEO'ları, genel müdürleri de vardı. Roubini ekonomi ve iş çevreleri tarafından çok önemli kabul edilen bir isimdi, biz de ekonomi ve iş çevrelerini bu önemli isim sayesinde Adana'mıza getirmiş olduk. Son bir haftadır sürekli Adana'nın konuşuluyor olması, üstelik yatırım ve ekonomi alanında konuşuluyor olması bizleri çok mutlu etti. Kentimizin kazanımları, günlerdir süren yorgunluğumuzu, yaşadığımız stresi unutturdu. Adana'nın yatırım için doğru yer olduğunu anlatacağımız aktivite lazımdı. Bu aktivite de Roubini'nin katılımıyla mükemmel oldu. Çukurova GİAD olarak Adana'nın elçisi olmayı sürdüreceğiz."