Adana Ticaret Borsası Aralık 2020 olağan meclis toplantısı Osman Bağış’ın başkanlığında videokonferans yöntemiyle gerçekleşti.

Küresel ısınmanın dünyanın en büyük sorunu olduğunu ifade eden ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, Ekim ve Kasım aylarında yağışların önceki yıllara göre yüzde 50-60 azaldığına dikkat çekerek “Tarlalar yağmura hasret kaldı. Kuraklık, üretim ve istihdamın kaybolmasına neden olabilir. Bu yüzden küresel ısınmaya karşı tüm dünya etkin önlemler almak zorundadır. Aksi takdirde gıda sıkıntısı insanlığın en büyük sorunu olur. Pandemi ve kuraklığın etkisi ile gıda fiyatları altı aydır yükselerek son altı yılın zirvesine ulaşmıştır. Tarımda ilerlemeyen ülke gerilemeye mahkumdur. Kovid-19 salgınıyla insanlığın sarsıldığı bir yılı geride bırakırken 2021 senesi insanlığın pandemi musibetinden kurtulduğu, umudun bol olduğu bir dönemin başlangıcı olması dileğimle gücümüzü ve üretim heyecanımızı arttıran, sevdiklerimizden hiç ayrılmadığımız bir yıl olmasını diliyorum.” dedi.

BİLGİÇ, “2020 YILI HER ALANDA ÇOK SIKINTILI GEÇTİ”

2020 yılının her alanda çok sıkıntılı geçtiğini söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirme konuşmasında “2020 yılının ilk aylarında Elazığ, Malatya depremi ile sarsıldık. Çığ düşmesi gibi doğal afetler ve pandemi süreciyle mücadele ile sürdü. 2020 yılı hiç birimizin iyilikle anacağı bir yıl olmadı. 2021’de hem ülkemiz hem de tüm dünya insanları bu kovid-19 illetinden kurtulur. Bu süreç sağlığımıza ve ekonomimize derin yaralar açtı. İklimsel değişiklikler de daha farklı sıkıntıları peşi sıra getiriyor. Daha önceleri ‘Kara Kış’ olarak adlandırdığımız Aralık ayında yazdan kalma günleri yaşıyoruz. Şu anki kuraklık Türkiye’nin tamamını etkileyen ve ürün desenlerinde ciddi değişim gösteren yöne doğru gidiyor. Bölgemizin verimli toprakları su ile buluştuğu zaman bir kıymet ifade ediyor. Adanamız, bölgemiz bu kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerden biri. Umarım sağlık, ekonomik, çevre ve verimlilik açısından rahatlayacağımız günleri yeni yılımızda yaşarız. 2020 yılı bir çok açıdan sıkıntılı geçti ama Adana Ticaret Borsamız yıl sonu hedeflerine başarıyla ulaştı. Her şeye rağmen tüm çabalarımızla ilimize, bölgemize, üyelerimize katma değer yaratmaya devam ettik. İnşallah 2021 yılında bu sıkıntılı süreçten hep beraber kurtularak sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşayacağımız, ülkemizin ekonomisi için daha fazla üreterek katkı koyabileceğimiz bir yeni yıl olur. 2021 yılında da pandemiden korunma tedbirlerine taviz vermeden devam edip, Kovid-19 aşısının ülkemize gelmesi ve Nisan, Mayıs aylarında havaların ısınmasıyla da bu musibetten ülkemiz ve tüm insanlık kurtulur temennisindeyim. 2021 yılının milletimize, ülkemize, ailelerimize ve bütün insanlığa huzur, sağlık ve bereket getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

“ZİRAAT BANKKART TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ” İŞ BİRLİĞİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ziraat Bankası iş birliği ile hayata geçirilen “Ziraat Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi” kapsamında Ziraat Bankası Girişimci Şubesi Yetkilileri ile iş birliği protokolü imzalayan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, meclis üyelerine videokonferans yöntemiyle banka yetkililerince bilgi verilmesini sağladı.

EKONOMİ DOSTU OLAN HER PROJEDE YER ALIRIZ

İş insanlarına finansman imkânı sağlayacak olan “Ziraat Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi”nin üretim ve tedarik zincirine can suyu olacak nitelikte olduğunu söyleyen Başkan Şahin Bilgiç, Hükumetin hibe ve kredi destekleri, TOBB’un Nefes Kredisi gibi kampanyalarla, pandemi sürecinde iş dünyasını rahatlatacak birçok girişimde bulunduğunu hatırlatarak “Ekonomi Dostu’ olan her projede yer alırız. Tüm borsa üyelerimizin faydalanabileceği bu proje ile tedarik zincirinin aksamadan devam etmesi, satıcının ve alıcının güven içerisinde ticaretini yapması, piyasalardaki nakit akışının hızlanması ve iş hacminin artması hedeflenmektedir. Bu anlamda TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.