Adana’nın Saimbeyli İlçesi’nde muhtarlarla istişare toplantısı yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yörede tarım yapılabilir 40 bin dönüm arazide üzüm bağları tesis etmek için ücretsiz aşılı asma fidanları dağıtacaklarını müjdeledi. Saimbeyli, Feke ve Tufanbeyli ilçelerinde belediye hizmetlerinin daha aktif yürütülmesi için Saimbeyli’de Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatör müdürlük oluşturacağını duyuran Başkan Sözlü, asfalt şantiyesi ve atık su arıtma tesisi projelerini de kısa zamanda gerçekleştireceklerini bildirdi. 
Başkan Hüseyin Sözlü, beraberinde Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Saimbeyli İlçesi’ndeki muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantı öncesi Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ile birlikte esnaf ve pazar ziyaretleri yapan Başkan Sözlü,  yöre halkıyla kaynaştı. Başkan Sözlü, Saimbeyli Kaymakamı Seda Başoğlu’nu da ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. 
‘AŞILI ASMA FİDANLARINI ÜCRETSİZ VERECEĞİZ’
Mesire alanında muhtarlarla bir araya gelen Başkan Hüseyin Sözlü, kırsal kalkınma projelerine üzüm bağlarını da ekleyeceklerini açıkladı. Geçmişte Saimbeyli’nin üzümüyle tanındığını anımsatan Başkan Sözlü, tarım yapılabilir 40 bin dönüm arazide yeniden üzüm bağları tesis etmek için Saimbeyli halkına aşılı asma fidanlarını Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz dağıtacaklarını bildirdi.
Saimbeyli’de ilçe belediyesi ve muhtarlarla uyum içinde çalıştıklarını dile getiren Başkan Hüseyin Sözlü, belediye hizmetlerinin daha da gelişmesi için Saimbeyli’ye koordinatör müdürlük kuracaklarını belirtti. 

‘SAİMBEYLİ’DE KOONDİNATÖR MÜDÜRLÜK KURUYORUZ’

Başkan Sözlü, bu koordinatör müdürlüğün Saimbeyli, Feke ve Tufanbeyli ilçelerinde belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli olarak sürdürülmesi için yoğun çalışma ortaya koyacağını, muhtarların beklenti ve taleplerinin çok daha hızlı ve kısa sürede sonuçlandıracağını duyurdu. Saimbeyli, Feke ve Tufanbeyli’de yol hizmetlerinin etkili şekilde sürmesi için Saimbeyli’de asfalt şantiyesi oluşturduklarını anlatan Başkan Sözlü, kanalizasyon çalışmaları kapsamında ilçeye atık su arıtma tesisi kurulması için hazırladıkları projenin kısa zamanda uygulamaya konulacağını dile getirdi. 
Kırsal kalkınma hamlesi kapsamında dar gelirli üreticilere fidan aşı ve zirai ilaç desteği sağladıklarını, bu kapsamda 300 bin adet çilek fidesi, 50 bin adet kiraz, ceviz ve elma fidanı dağıttıklarını, yumurta tavukçuluğu ve kesme çiçek üretimi projenin başarıyla uygulandığını anlatan Başkan Sözlü, şimdi de Saimbeyli’de bağcılığı yeniden canlandıracaklarını müjdeledi. 

‘SAİMBEYLİ KALKINMA HAMLESİYLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN’

Başkan Sözlü, “Saimbeyli’de yaklaşık 40 bin dönüm tarım yapılabilir arazinin işletilmesi, sulanabilmesi çok önemli. Saimbeyli geçmişte üzümüyle çok ünlü bir ilçemiz. Üzüm bağlarını ıslah edip, yeni üzüm bağları tesis ederek Saimbeyli’nin kirazdan sonra üzümüyle de anılmasını istiyoruz. Saimbeyli’de üzüm bağı yapmak isteyen vatandaşlarımıza asma fidanlarını ücretsiz vereceğiz. Muhtarlarımızı samimiyetiyle, hemşehrilerimizin gayretiyle bu projeyi de başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum. Saimbeyli’deki kalkınma hamlesinin Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Toplantıda söz alan muhtarlar, belediye hizmetleriyle ilgili memnuniyet ve beklentilerini dile getirip, çözüm bekleyen sorunları aktardı. Muhtarlar, yol, köprü, içme suyu, temizlik, ilaçlama ve mezarlık hizmetlerinden dolayı Başkan Sözlü’ye teşekkür etti.