Şalgam üreticileri bir araya gelerek ‘Şalgam Üreticileri Derneği’ni (ŞALGAM-DER) kurdu. Başkanlığa Selahiddin Nas’ın seçildiği ŞALGAM-DER’de Başkan Yardımcısı Mustafa Kaleağası, Genel Sekreter Murat Tanır, Sayman M.Vehbi Özgü ve Yönetim Kurulu üyesi ise Rafet Doğanay oldu. 
İlk toplantısını Adana Gıda Fuarı çerçevesinde TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleştiren ŞALGAM-DER Başkanı Selahiddin Nas, şalgamı dünya sofralarının vazgeçilmezi haline getireceklerini vurguladı.
Şalgam üretiminin, tüketiminin, bilinirliğinin Türkiye’de ve dünyada artırılmasına katkıda bulunmak, ihracatına destek sağlamak amacıyla kurulan derneğin, bu yönde yapılan bütün gelişme ve araştırmaları takip edeceğini ifade eden Nas, şunları söyledi:
Türkiye’de şalgam sanayinin gelişmesi, büyümesi ve çağdaş seviyede tutulmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan ve Çukurova sofralarının vazgeçilmezi olan şalgam, artık tüm dünyanın tercih ettiği, büyük keyifle içtiği bir içecek olma yolundadır. Eskiden evlerde fıçılarda yapılan ve kendine has bir tadı olan şalgam, şimdi modern makinelerle el değmeden aynı tat ve lezzette üretilip şişeleniyor. Şalgam üreticileri olarak uluslararası bir içecek olma yolunda hızla ilerleyen şalgamı, sağlıklı ve profesyonel üretim yöntemleriyle üretip tüketiciyle buluşturmak için bir araya geldik. Sektörün önemli markalarının bir araya gelerek kurduğu ŞALGAM-DER olarak tüketiciler için sağlıklı ve lezzetli şalgamın üretilmesini sağlamak kadar üreticinin sorunlarını da çözmeyi amaçlıyoruz. Tüm sofraların vazgeçilmez içeceklerinden birisi olacağına inandığımız şalgamı, dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı en öncelikli hedef olarak belirledik.” 
ŞALGAM-DER’in üyeleri arasında Adania, Adanus, Adaşal, Atay, Damak Şalgam, Doğanay, Günseven, Hacının Şalgamı, Hayat, Kaleağası, Kemal Kükrer, Kilikya, Mithat Çiçek Şalgam Suyu, Pamir, Serafressh ve Tek gibi ünlü markalar bulunuyor.