TEMSA’nın üretime devam etmesi gerektiğini ifade eden TMMOB İKK Sekreteri Salman, Adana’da artık ender kalan fabrikalardan biri olan TEMSA Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 13 Haziran 2019 tarihinde İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a satıldığını,  satışının ardından üretime ara veren fabrikanın tarihinden önce tahsil edilmeye çalışılan kredi borçları nedeniyle kapanma noktasına geldiğini söyledi.

2018 yılında gerçekleştirdiği 125 milyon dolarlık ihracatıyla Türkiye’nin en büyük ihracat yapan kurumları arasında yer alan TEMSA’nın üretimine kaldığı yerden devam etmesi için herkesi sorumluluk almaya davet eden Salman konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Seri üretime hazır iki farklı elektrikli otobüsü Avenue Electron ve MD9 electriCITY ile Dünyanın en iyisi olmaya aday otobüsü üretmeyi başardık ama onu yaşatamadık. Ürettiği araçlarla Belçika’daki Otobüs Fuarı’nda ülkemizi temsil eden bu markayı yaşatmak istihdamın gerilediği, işsizliğin arttığı bu günlerde iktidarın en önemli gündemi olmalı. Kendi AR-GE’si bulunan ve tamamen Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen otobüsler tüm dünya pazarında yerini almaya hazırken üretime ara vermiş olması manidardır. Bilimin ve tekniğin ışığında, tüm birikimini halkın yararına kullanan TMMOB bu sürecin takipçisi olacaktır.”