Adana Ticaret Odası’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan SGK Adana İl Müdürü Muhammed Gerçek ve Adana Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanı Tamer Tipi, SGK Yönetim Kurulu’nun 29 Ocak 2010 tarihinden itibaren hayata geçirilen kapatma kararı uyarınca; kurum tarafından verilen hizmetlerin 30 Haziran’a kadar süreceğini, konunun gerek işverenler, gerekse sigortalılar yönünden mağduriyete neden olmaması bakamından gerekli önlemlerin alındığını söylediler.
 Kapatma kararının sadece Adana’yı kapsamadığını, Trabzon ve Bursa Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlıklarının da aynı uygulama içerisinde olduğunu bildiren SGK Adana İl Müdürü Muhammed Gerçek, “Bu kararın iyi veya kötü olduğu tartışılabilir. Benim kanaatime göre aslında iyi sonuçlar ortaya çıkacaktır. Böylelikle işlemlerin önemli bölümünü Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlıklarına gitmeden kendimiz çözmeye çalışacağız. Ancak bizi aşan, içerisinden çıkamayacağımız çok özel konuları içeren dosyaları Ankara’ya göndereceğiz. Asıl hedefimiz sorunun Adana’da çözümü konusuna odaklanacaktır. Böylelikle yaşanacak sıkıntılara pratik çözümler üretebilmemiz de mümkün olabilecektir. Bu konuda sizlerden de katkı bekliyoruz. Sonuçta –iyi ki böyle olmuş- dedirtebilmek için elimizden gelen çabayı göstereceğimizden hiçbir kuşkunuz olmasın” dedi.
 ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş’ın da katıldığı toplantıda söz alan firma temsilcileri ise; kapatma kararının şimdiye kadar Adana Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlığı tarafından yürütülen işlemlerde gecikmeler yaşanabileceğine yönelik görüşlerini dile getirdiler.
 ATO üyeleri, “Kapatma kararı sonrasında gerek ihale konusu işlerde müteahhitlerin teminatlarını çözdürebilmeleri, gerekse özel bina-bina inşaatı işlerinde inşaat sahiplerinin SGK’dan ilişiksizlik belgesi alması ve iş kazaları soruşturmalarında, vatandaş açısından ise sigortalı ve hak sahiplerine gelir bağlanabilmesi aşamasında mevcut SGK uygulamalarında müfettiş tarafından inceleme ve soruşturma yapılması gerekiyordu. Kurumun bu işlemleri yapabilmesi müfettiş raporuna bağlı olduğundan, SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın kapatılarak Ankara’ya bağlanması, vatandaşın kamu hizmetlerine hızlı ve kolay ulaşılabilmesini hedefleyen yaklaşıma ters düşmektedir ve işlemlerin sonuçlanmasında gecikmelere yol açabilecek olması bakımından kaygılıyız” diye konuştular.