Benzin zamları araç sahiplerinin bütçesini zorlarken otomobil almak isteyenler artık yakıt cimrisi olanlara yöneliyor. Bunlar içinde de son dönemde en büyük ilgiyi Skoda'nın piyasaya yeni sürdüğü ve 100 kilometrede ortalama 2.7 litre yakıt tüketen Skoda Citigo görüyor.

 Skoda’nın tüm dünyada yükselişe geçen A segmentindeki ilk aracı olan Citigo, üstün güvenlik özellikleri, yakıt cimrisi motoru ve küçük dış boyutuna karşın geniş  iç mekanı ve kullanım kolaylığı ile öne çıkıyor.

Skoda’nın Türkiye’de satışa sunduğu 6. modeli olan Citigo'nun özelliklerine dikkati çeken Özgen Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Esin Yenice, Citigo’nun aynı zamanda yeni Skoda logosunu taşıyan ilk model olduğunu söyledi.

Türkiye’de 60 HP’lik 1.0 litre hacimli ve 3 silindirli benzinli motorla satılmaya başlanan Citigo’nun, şehir trafiğindeki performansı ve en önemlisi cimri denilebilecek yakıt tüketimiyle dikkat çektiğini vurgulayan Yenice, 60 HP’lik motor, 5 ileri manuel şanzımanıyla 0’dan 100 kilometreye 14.4 saniyede çıkan Citigo'nun, 160 km/s maksimum hız yapabildiği bilgisini de verdi.

Yenice, aracın yakıt tüketiminin de 100 kilometrede ortalama 2.7 litre olduğunu bildirdi.

Citigo, iri ön farları, krom çerçeveli radyatör ızgarası, gövde rengi tamponuyla kendisine has bir görüntü sunuyor. 3.56 metre uzunluğa, 1.65 metre genişliğe ve 1.48 metre yüksekliğe sahip Citigo, sürücüsüne de şehir trafiğinde pratik bir kullanım kolaylığı sunuyor.