Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Cahit Sınmaz, ekonomide kayıt dışı ve haksız rekabeti önleme girişimlerinin hız kazanması gerektiğini bildirdi. Gündemdeki ekonomik gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunan Sınmaz, vergide adil dağılım ve vergiyi tabana yayma konusunda gösterdiği çabalardan dolayı Adana Vergi Dairesi Başkanlığı'na teşekkür etti.

21. Vergi Haftası etkinliklerinin sona ermesinin ardından ADSİAD Yönetim Kurulu'nun Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy'la biraraya gelerek görüş alışverişinde bulunacağını kaydeden Sınmaz, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın kaliteli ve güleryüzlü hizmetiyle mükellefin eski korkusuna son verdiğini vurguladı.

Sınmaz, Vergi Haftası süresince Aksoy nezaretinde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları ve mükellef odaklı hizmetlerin vergi bilincinin gelişmesine yönelik önemli çalışmalar olduğuna dikkat çekti.

İHRACAT-İŞSİZLİK

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) açıkladığı ihracat rakamlarına da değinen Sınmaz, rakamların iş dünyası için olumlu bir başlangıç olabileceğini vurguladı.

TİM verilerine göre Türkiye'nin Şubat ayı toplam ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20.34 artışla 8 milyar 227 milyon dolar olduğunu belirten Sınmaz, "İhracat rakamlarının artması sanayici ve işadamları açısından önümüzdeki aylar için umut verici bir gelişmedir" dedi.

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz nedeniyle geçen yıl Şubat ayında Türkiye'nin toplam ihracatının 6 milyar 836 milyon dolar olduğunu hatırlatan, yüzde 20.34'lük artışın krizin olumsuz etkilerinin silinmesi  yönünde iş dünyası için bir moral olacağını vurgulayan Sınmaz, "Sanayi ihracatımızın yüzde 20.5, sanayi mamülleri ihracatının yüzde 17.1, tarım ihracatının ise yüzde 13.55 artış göstermesi bölgemiz açısından önem taşımaktadır. Adana'nın tarım ve sanayi kenti olduğu göz önüne alındığında sanayici, işadamı ve çiftçilerimizin ihracata dönük yapılanmalarına hız verebilmesi için hükümetimizden iyileştirmeler ve destekler bekliyoruz" dedi.

Adana'da hız kazanacak ihracatın kentimizde başta işsizliğin asgari düzeye indirilebilmesi olmak üzere ekonomide varolan olumsuzlukların giderilmesine vesile olacağını vurgulayan Sınmaz şunları söyledi:

"Açıklanan ihracat artışında sanayi ürünleri üretiminin rolünün etkinliği Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Yumurtalık Serbest Bölgesi ve Ceyhan'ın Adana için ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Buna mukabil pamuk fiyatlarındaki artış da çiftçimizin bu ürüne dönüş yapması gereğini doğurmuştur. Pamuğun Adana'da eski günlerine dönmesi tekstil sektörünün de yeniden canlanmasını sağlayacaktır. Tüm bu gelişmeler sanayici, işadamı ve çiftçimizin önünü açacağı gibi işsizlik denince ilk akla gelen kent olan Adana'yı bu olumsuzluktan kurtarmak için bir çıkış yolu olacaktır. Hükümeti oluşturan organların kentimizde yatırım yapmayı planlayan yerli ve yabancı girişimcilere göstereceği kolaylıklar sevincimizi artıracaktır."