Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, esnaf ve sanatkarın, adı ve sermayesi küçük olmasına karşı, üretim ve istihdama katkısıyla ülke ekonomisinin temel taşı ve can damarı, sürdürülebilir kalkınmanın ana lokomotifi olduğunu söyledi. Ayrıca esnaf ve sanatkarın tamamen yerli ve milli bir yapıya sahip olduğunun da altını çizen Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Hükümetimizin yerli ve milli üretim, tüketimi teşvik ettiği, toplumda bu bilincin yerleşmesi için olağan üstü çaba sarf ettiği bir dönemde, alışveriş için yerel esnaf ve sanatkarın tercih edilmesi aynı zamanda milli bir sorumluluktur" dedi.

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, sayıları hızla artan alışveriş merkezleri, her mahallenin her sokağında mantar gibi türeyen zincir marketler karşısında rekabet gücü zayıflayan esnaf ve sanatkarların rahat ve güçlü bir şekilde varlığını sürdürebilmesi için hükümetin verdiği destekler ve aldığı tedbirlerin yanı sıra vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

"ESNAF GÜVENİN ADRESİDİR"

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, bir ülkede güçlü ekonominin ön şartının, güçlü bir esnaf ve sanatkarlar teşkilatı olduğuna işaret ederek, vatandaşlardan alışverişlerini güvenilir, bilinir esnaftan yapmalarını, özellikle mahalle esnafını tercih etmelerini istedi.

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, “Vatandaşlarımızı esnaf ve sanatkarlarımıza karşı duyarlı olmaya davet ediyorum. Yeri geldiğinde çocuğunuzu, yeri geldiğinde evinizin, arabanızın anahtarını emanet ettiğiniz, ihtiyacınız olduğunda alışverişinizi yapıp parasını daha sonra ödediğiniz ya da borç para aldığınız, yeri geldiğinde acil bir ihtiyacınız için gece yatağından kaldırdığınız esnaf ve sanatkarlarımızın sizlerin desteğine ihtiyacı var. Onları yalnız bırakmayın. Alışverişlerinizi zincir marketlerden değil, aynı havayı soluduğunuz, her gün yüz yüze baktığınız, selamlaştığınız, acınızı, sevincinizi paylaştığınız mahalle esnafından yapın" dedi.

Açıklamasında esnaf ve sanatkarın güvenilir ve ucuz alışverişin doğru adresi olduğuna da vurgu yapan Başkan Sözütek, "Esnaf ve sanatkarlık karşılıklı güven üzerine tesis edilmiş bir müessesedir. Bizim esnafımız kendi yemediği ürünü müşterisine satmaz ve yedirmez. Hijyen kurallarına özen gösterir. Nerede, hangi şartlarda ve nasıl üretildiği bilinmeyen, kaynağı güvenilir olmayan ürünlerin satışı ve sunumunu yapmaz. Kısacası Ahilik kültürü ve terbiyesinin bugünkü temsilcisi olan esnaf ve sanatkarlarımız helale haram bulaştırmaz. Bu nedenle vatandaşlarımız esnaf ve sanatkarlarımızdan istedikleri ürünü gönül rahatlığıyla alıp, sevdikleri ile birlikte sağlıkla  tüketebilirler" ifadelerini kullandı.