Birlik Başkanı Kazım Barışık, Adana ESOB’ta yapılan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürü Selim Tıraş ile şube müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Sadık Kılınç ve Ayşe Arslantaş, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Şube Müdürlüğü Mühendisi Mazlum Göbelek’in katıldığı “Hijyen ve Yeni Yasalar” üzerine yapılan toplantıda, esnaflarının site talebinde bulunması üzerine kendisine gelen Adana Sütçüler, Yoğurtçular, Peynirciler ve Şarkütericiler Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp’e, “Sen proje için düğmeye bas, ben sonuna kadar yanında olurum” dedi.

Birlik Başkanı Barışık, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de, daha önce yaptığı görevlendirmeler ışığında, Başkanlık Danışmanlarından Ahmet Erdoğan’ın da kendilerine gelerek, esnaf ve sanatkarların sorunları, talepleri ve çözüm önerileri üzerine rapor istediğini, bu konuda ESOB Genel Sekreterliği aracılığıyla odalardan talep raporları istendiğini hatırlatırken, “Biz baştan beri şehir içinde uygun olmayan koşullarda hizmet veren esnaf ve sanatkarlarımızın sitelere kavuşmasını canı gönülden istiyorduk. Çünkü yaşadığımız bu şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmek hepimizin sorumluluğundadır.  Bu düşünceyle, daha önce Oto Galericiler olmak üzere Hurdacılar – Geri Dönüşümcüler ile Oto Tamirci, Oto Elektrikçi ve Oto Kaportacı Esnafının da yer aldığı Seyhan Sanayi Sitesi’nin yapımına önderlik ettik, gerçekleştirdik ve hak sahiplerine tapularının dağıtılarak, hizmetlerini görmemin mutluluğunu yaşadık. Ayrıca, Yüreğir’de Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası, Oto Tamirciler Esnaf Odası ve Oto Elektrikçiler Esnaf Odası başta olmak üzere yeni bir sanayi sitesi yapımı için çalışmalarımızı başlattık. Projenin takipçisiyiz. Seyhan’a ikinci bir Geri Dönüşümcüler Sitesi yapımı için de Hurdacılar Esnaf Odası Başkanı Kemal Deniz’e destek veriyoruz. İnşallah bu projeyi de hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Başkan Memduh Özalp de, sütçü, yoğurtçu, peynirci esnafına ilgi ve desteklerinden dolayı Birlik Başkanı Kazım Barışık’a teşekkür ederken, “Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz ile yaptığımız toplantıda, esnaflarımıza sağlıklı çalışma koşulları, üretim standardı ve kayıt dışı konusunda bilgilendirmelerde bulunduk. Esnafımız, özellikle kayıt dışına önlem alınması ve site konusunda bizden taleplerde bulundu. Biz de konuyu Sayın Birlik Başkanımız Kazım Barışık’a getirdik. Projemizi heyecanlı karşıladı, tam destek vererek bizi mutlu etti. İnşallah, projemizi de en yakın zamanda hazırlatıp, site yeri ve inşaatı konusunda da aşamalar kaydedeceğiz” dedi.