Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik krizin etkisiyle borç batağına saplanan yurttaşların yaşadığı drama dikkat çekti. Muhtarlıklarda dağ gibi biriken icra tebligatlarını gösteren Barut, ekonomik krizin mağdur ettiği yurttaşlar için acil yardım çağrısı yaptı.

"İCRA TEBLİGATLARI DAĞITILMAYI BEKLİYOR"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'daki Çukurova İlçesi'ne bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde Muhtar Ayfer Doğantimur'u ziyaret edip hem mahalledeki sorunları hem de iletilen talepleri dinledi. Adana merkezinde nispeten orta gelir grubundaki insanların yaşadığı mahalledeki muhtarlıkta dağıtılmayı bekleyen çok sayıda biriken icra ve trafik cezası tebligatını gösteren Barut, ekonomik krizin borç yurttaşları borç batağına sapladığını söyledi.



"YAŞAM ARTIK ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ"

Muhtarlıktaki dağıtım bekleyen icra tebligatlarının çokluğuna değinen Ayhan Barut, "Burası muhtarlık değil sanki icra dairesi gibi. Elimde tuttuklarım ve masanın üstünde bekleyenler gibi diğer odalar da icra tebligatlarıyla dolu. İşte ülkemizde vatandaşımızın geldiği hal budur. İğneden ipliğe her şeye zam geldi. Vatandaş için yaşam artık bir çileye dönüştü" diye konuştu.

"35 MİLYON İNSAN BORÇLU, 22 MİLYON İCRA DOSYASI VAR"

Ekonomik krizin toplumsal yaşamda yarattığı mağduruyete dikkat çeken Ayhan Barut, "Kazanamayan, geliri olmayan yurttaşlarımız yükümlü oldukları borçları, çektikleri kredilerin borcunu ödeyemiyor. Türkiye'de 35 milyon insanımız borçlu. İcra dairelerinde 22 milyonu aşkın icra dosyası var. Bir örneği bu muhtarlıkta görülüyor. Muhtarların görevi olmamasına rağmen sanki icra memuru gibi vatandaşlara dağıtmaya çalışıyor. Ekonomik kriz vatandaşların canını yaktı. Bu çileyi bitirin. Vatandaşlarımıza destek olup bu darboğazdan kurtarın" dedi. Huzurevleri Mahallesi Muhtarı Ayfer Doğantimur ise, "Bu tebligatlar, posta görevlisi sahibini evde bulamayınca buraya geliyor. Bunlar trafik cezası, mahkeme ve icra tebligatları. Bunları dağıtmak bile çok zor" şeklinde konuştu.