Gerçekleştirilen ödül törenine ödül alan firmalarının temsilcilerinin yanı sıra Adana Valimiz İlhan Atış,Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun,Antakya Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Kuseyri ,Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan,Borsa Meclis Başkanı Şahin Bilgiç,Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan ve yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
  Adana Ticaret Borsası tescil verilerine göre ilk 15 firma içinden birinci sırayı Marsan Gıda Sanayi Tic. A.Ş. alırken ,ikinci sırada Elita Gıda Yağ.Tarım Sanayi, üçüncü sırayı ise Amylum Nişasta  aldı.Sırası ile diğer ödül alan firmalar;Altunbaşlar Un,Sunar Mısır,Pakyağ,Şanlı Tarım,Mat Agro Tarım Ürünleri,Bağışlar Un,Güney Un,Özler Tarım,Tat Nişasta,İncirlik Tarım Ürünleri,S.S. Çukurova Pamuk ve Pıoner Tohumculuk.Ayrıca İmamoğlu ilçesinden Ören Tarım ve İbrahim Yılmaz ödül alırken,Karaisalı ilçesinden de Kaçar Nakliyat ve Mehmet Akif Coşkunoğlu’da ödüllerini aldı.Yapılan ödül töreninde söz alan Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan ;
        “ Zirai ürünler tarıma dayalı sanayinin  hammaddeleridir ve  Borsa Tescili bu sanayi üretim sürecinin kayıt altına alınmasını sağlayan ilk belgedir.Zirai ürünlerin gerek ticari el değiştirmelerini, gerekse sınai üretimde nihai ürün oluncaya kadar her safhada eklenen katma değeri düşünürsek, mesela çiftçi ile mahsulün ilk alıcısı arasındaki 100.000,00-TL’lik bir Borsa tescilinin milyonlarca liralık alışverişi kayıt altına alınmasını sağladığını söyleyebiliriz.
           Buna bir de işlem hacmi yönünden, ATB’nin İstanbul ve İzmir’den sonra Türkiye’nin üçüncü büyük Borsası, Türkiye’de üretilen mısırın yarısına yakınının alınıp satıldığı Borsa olduğunu eklersek, bugünkü vereceğimiz ödüllerin önemi biraz daha anlaşılır.   Ödül alacakların listesini incelediğimizde bunların yağ, mısır, buğday sektöründe yoğunlaştığını görüyoruz. Maalesef pamukçu yok. Umudumuz, inşallah pamuk bölgesi Çukurova’da pamuk üretiminin artması ve bu listeye pamukçuların girmesidir”dedi.
   Yapılan Törende ödül alan firmalar, Ticaret Borasını bu girişiminden dolayı kutlayarak ; başarılı çalışmalarının devamını diledi.