Ersözlü, yaptığı açıklamada, Çukurova Medikalciler Derneği, Sağlık Turizm Derneği, Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana Tabip Odası, Adana Dişhekimleri Odası ve Adana Eczacı Odası işbirliğiyle düzenlenen fuarın, 30 Eylül-3 Ekim arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacağını kaydetti.

Organizasyonun tıp ve medikal sektörünün ulusal ve uluslararası pazarlarında hizmet veren profesyonelleri bir araya getireceğini kaydeden Ersözlü, 'İleri teknolojik ürünlere, tıp sektöründe kullanılan cihaz, malzeme, laboratuvar ve hastane donanımlarına yönelik firmalara ev sahipliği yapacak fuar, sektördeki değişimi ve gelişimi yakından takip etmek isteyen ilgilileri ve akademisyenleri aynı çatı altında buluşturacak' dedi.

Açılışa, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Adana ve çevre illerin valileri ile ilgili oda ve derneklerin başkanları başta olmak üzere, birçok kişinin davetli olduğu belirten Ersözlü, 'İkincisini gerçekleştirdiğimiz fuar, 22 ülkeden 228 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek. Konusunda bölgenin tek olan fuarında, TÜYAP yurt dışı ofisleri aracılığıyla binin üzerinde yabancı ziyaretçi ve alım heyeti olacak' diye konuştu.

Son yıllarda Türkiye'de sağlık turizmi ve kurumlarının büyük bir gelişim gösterdiğini ve bunlar için özel bölümler ayrıldığını belirten Ersözlü, şöyle devam etti: 'Bu bölümlerde, bölgede gerçekleşen yeni yatırımlar, sektörün son durumu ve gösterilen gelişmeler ziyaretçilere sunulacak. Fuar süresince Sağlık Turizmini Geliştirme Derneği tarafından düzenlenecek eğitim, sempozyum, Dünya Yaşlanma Forumu ve çalıştaylar ile sektör profesyonelleri TÜYAP çatısı altında buluşarak, son bilgileri sektör ilgilileriyle paylaşacak.' Ersözlü, TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezine, 'engelsiz mekan olma' özelliğini kazandırdıklarını belirterek, 'Adana'da iki ya da üç hastane ve bir alışveriş merkezinde olan bu unvanı, farklı bir dalda, fuarcılık alanında almaya hak kazandık. Açılıştaki törende bu konuda plaket alacağız' diye konuştu.

Seyhan Otel'deki toplantıda, Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, Çukurova Medikalciler Derneği Başkanı Naim Yeldan ve Sağlık İl Müdür Yardımcısı Alpay Koç da katıldı.