Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Tunus heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını, iki yıl önce başlayan ziyaretlerin ticari ilişkiler, yatırım ve karşılıklı iş imkanlarını artırmaya vesile olacağını söyledi. Kıvanç, Müslüman olması ve 300 yılı aşkın süre Osmanlı hakimiyetinde kalması nedeniyle Tunus ile Türkiye’nin daha kolay anlaşabildiğini, bu nedenle mevcut ilişkilerin avantaja çevrilmesinde önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Tunus’un Libya ve Cezayir gibi komşu ülkelerin pazarlarında iş yapmak isteyen yatırımcılar için ayrıcalıklı ve önemli pazar olduğunu vurgulayan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, hem ticari hem de yatırım ilişkilerini artırmanın öncelikleri arasında bulunduğunu bildirdi.

 

VALİ HAMDİ: ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI VAR

 

Nabeul Valisi Mohamed Akermi Hamdi ise yaptığı konuşmada, Adana ve Nabeul’un iklim, ekonomi, tarımsal desen, tarıma dayalı sanayi yönünden benzerlik gösterdiğini, ülke ekonomisi içerisinde çok önemli yere sahip bulunduğunu vurguladı.

 

Vali Hamdi, “Ziyaretimizin, bu benzerliğin karşılıklı, yararlı ilişkilere ve işbirliğine dönüşmesini istiyoruz. Önümüzde oldukça önemli sayıda fırsat bulunmaktadır. Bu fırsatların iki ülke tarafından değerlendirilmesini, ticari ilişkilerin ve işbirliklerinin daha da gelişmesini arzu ediyoruz” dedi.

 

 

SABUNCU: KARDEŞLİK BAĞINI GÜÇLENDİRMELİYİZ

 

Tunus’un Adana Fahri Konsolosu Nuri Sabuncu da, iki kardeş şehir arasındaki kardeşlik bağının güçlendirilmesi ve ticareti işbirliğine dönüştürülmesi amacıyla girişimlerini önümüzdeki süreçte daha da yoğunlaştıracaklarını söyledi.

 

 Sabuncu, “Karşılıklı ziyaretler ve ilişkileri devam ettirerek ticari ve yatırım işbirliklerini daha iyi boyutlara taşıma imkanımız bulunmaktadır. Bu amaçla Turus ile Adana arasında ilişkilerin ve işbirliklerinin artırılmasına yönelik işadamları ile yatırımcılara Adana Fahri Konsolosluğu olarak her türlü destek ve katkıyı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

 

Ziyaret anısına karşılıklı hediyelerin verildiği ve Adana Vali Yardımcıları Halis Arslan Celalettin Cantürk, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu’nun katıldığı ziyarette, Tunus Heyeti’nden İlçeler Meclisi İdaresi Başkanı Mohamed Bouden, İlçeler Meclisi İşbirliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Salha Ben Aicha, Kalkınma Müdürü Choutri Mselmoni, Turizm Sorumlusu Wahid Ben Youssef yer aldı.