Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Adana’ya gelen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Erdem Çenesiz, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ile Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Onatça’yı ziyaret etti.

Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği (SAMSİAD) Başkanı E.Bahri Uğurlu ile ADSİAD Mali Sekreteri Kenan Akçay’ın da hazır bulunduğu görüşmede Adana’nın Türkiye ekonomisi için önemine dikkat çekildi.

ADSİAD Başkanı Sönmez, derneğin 20. kuruluş yıldönümü etkinliklerini anlattığı konuşmasında 20 Aralık’ta Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Adanalı 20 firmanın ADSİAD rozeti takacağını belirtti. Sönmez, ADSİAD’ın etkinlikler kapsamında işadamlarına yönelik seminer, şirketlerde yönetmelik değişiklikleri, kültür sanat etkinlikleri ve sokak söyleşilerine imza atacağını vurguladı.

ADSİAD’ın Adana’da alanında en önemli dernek olduğuna işaret eden Sönmez, “Akademik altyapımızı da oluşturmaya başladık. Çukurova Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi ile de çeşitli proje çalışmaları yapıyoruz. Biz Adana’da Adanalılık ruhunu artırmak istiyoruz. Ekonomide olduğu gibi kültür-sanat ve sosyal alanlarda da Adana’ya katkı sunacağız” dedi.

Sönmez, Adana’nın yatırıma elverişli ve hazır bir kent olduğunu da kaydetti ve merkezi idarenin öncelikle yönünü Adana’ya çevirmesi gerektiğini vurguladı.

DASİFED Başkanı Süleyman Onatça ise Adana’da yaşayan herkesin Adanalı olmaktan onur duyması gerektiğini söyledi. Onatça, ‘Yerli Otomobil Üretim Üssü’nü Adana’ya kazandırmak için yoğun bir uğraş verdiklerini dile getirdi.

TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz de önümüzdeki dönemlerde Adana’da uluslararası bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi. İki gün sürecek toplantıda Kalkınma Bakanı ve yardımcısı ile 10 Kalkınma Ajansı’nı Adana’da buluşturacaklarını belirten Çenesiz, Adanalı işadamlarının geçtiğimiz günlerde Ankara’ya yaptığı ziyareti ‘çok iyi bir iş’ olarak niteledi.

Çenesiz, ADSİAD Başkanı Sönmez’in açıkladığı çalışmaların yurdun diğer kentlerinde de uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.