TÜSİKON Adana İl Başkanlığı, düzenlediği etkinlikle belediye başkanlarını buluşturdu. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Yüreğir Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Bilal ile dernek üyesi iş adamları katıldı. 
TÜSİKON Adana İl Başkanı Vedat Örgen yaptığı konuşmada 1 yıla aşkın süredir faaliyetle olduklarını belirterek, “Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın ile beraber küresel, ekonomik krizin ülkemizdeki etkisi hepimizi derinden üzmektedir. Bu nedenle Konfederasyon olarak sorumluluğumuz bir kat daha artmış durumdadır. Bu zorlu süreçte yurt içi ve yurt dışında yatırım yapmak isteyen Üretici Sanayici ve İşadamlarımızın önünü açmak bizim birinci önceliklerimizdendir. Bu nedenle siz değerli başkanlarımız ve temsil ettiğiniz kurumlarınızla, üreticimiz sanayicimiz ve işadamlarımız için köprü olmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim” dedi. 


Ülkemizde etkisini ciddi bir şekilde gösteren ekonomik kriz sebebiyle işsizliğin artığını kaydeden Vedat Örgen, bu konuda çalışmalarını sürdüreceklerini de ifade etti.
TÜSİKON Adana İl Başkanı Vedat Örgen, yerel yönetimlerle işbirliği içinde olduklarını belirterek, şöyle devam etti:


“Her ne kadar ulusal ve bölgesel anlamda faaliyet gösteriyor olsak da içinde bulunduğumuz durumdan ötürü çalışmalarımızı yerele indirerek hız kesmeden devam edeceğimizi mutlulukla ifade etmek istiyorum.
Üretici ve Sanayici İş Adamları Konfederasyonu olarak Adana Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu yatırımların ve devam eden projelerin, üretici sanayici ve işadamlarımızı mutlu ettiğini, üretici kadınlarımıza ve üretim yapmak isteyen iş insanlarımıza her türlü imkanı sunmasını da yakından takip ettiğimizi bilmenizi isteriz.
Bilindiği üzere Çukurova Belediyemizin başlatmış olduğu Çukurova’nın Filizleri projesi kapsamında üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlamaktadır. Konfederasyon olarak bizler de bu anlamlı projeye destek verdiğimizi ve desteğimizin giderek artacağını belirtmek isterim. Yine Çukurova Belediyemiz ile bir istihdam protokolü imzaladık. Soner Çetin Başkanımızın istihdama gösterdiği hassasiyet neticesinde yaklaşık 200 insanımıza muhtelif sektörlerde iş imkanı sağladık ve her geçen gün sağlamaya da devam edeceğiz. 
İstihdam konusunda bir bilgi daha aktarmak istiyorum. Aramızda bulunan tekstil sektörünün parlayan yıldızı Adana ve İstanbul’da faaliyet gösteren Atlas Denim’in Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Yıldız’a, yüzlerce insana istihdam sağlamasından ve Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmasında bizlerin de köprü olduğu Çukurova Belediyelerimizin de İstihdam birimleriyle koordineli çalışmamız neticesinde işçi alımlarında yöneticilerinin öncelik tanımasında ve sağladığı katkıdan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.
Yüreğir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi ile de ilerleyen süreçte programlar dahilinde eğitimlerimiz, seminerlerimiz ve benzeri ortak çalışmalarımız devam edecektir.”

Vedat Örgen, faaliyetlerinde kendilerine destek veren Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya’ya da teşekkür etti.
İstihdam ve üretimde yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Atlas Denim Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Yıldız’a plaket verildi. Etkinlikte ayrıca belediye başkanlarına plaket takdim edildi.