"KENDİ ŞANSINIZI KENDİNİZ YARATIRSINIZ"

Dünyanın tanıdığı tasarımcı Şafak Çak, Adana İş Kadınları Derneği’nin (İŞKAD) konuğu oldu. Doğuştan yetenekli bir tasarımcının, bu hayatta her şeyi tasarlayabilme yetisine sahip olduğunu kanıtlayan, Türkiye’de bir çok konut ve işyerinin iç mekanlarının yanı sıra bina tasarımı da yapan, ardından yurtdışına açılan Şafak Çak, hayatındaki tüm zorlukları, acılarını, hüzünlerini ve başarılarını İŞKAD’lı kadınlarla paylaştı.

BERMAN MANTI: HEDEF GİRİŞİMCİLİĞİ YAYMAK

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, İŞKAD Yönetim Kurulu Üyeleri, İŞKAD üyeleri ve Adanalı kadınlarla buluşan Şafak Çak, konut, anıt, obje veya endüstriyel materyal tasarımlarını da anlattı.


İŞKAD’ın girişimciliği yayma gayretinde olduğuna işaret eden Berman Mantı, toplumdaki rol modelleri girişimci kadınlarla bir araya getirip karşılıklı fikir alışverişinde bulunmanın önemine işaret etti. Girişimci kadın sayısının artmasıyla gerek Adana gerekse Türkiye ekonomisinin ivme kazanacağına inandığını vurgulayan Başkan Mantı, başarılı insanların tecrübelerinin kadınlara yol göstermesi açısından Şafak Çak’la “İşinizi Şansa Bırakmayın” toplantısında bir araya geldiklerini kaydetti.

ÜNLÜLERİN TASARIMCISI

Küçük yaşlarda annesini kaybettikten sonra yaşadığı travmayı, yaşamındaki dönüm noktalarını detaylarıyla anlatan Ünlü Tasarımcı Şafak Çak ise, “İşinizi şansa bırakmayın, kendi şansınızı kendiniz yaratın” dedi.
Türkiye’ye gelen Hollywood yıldızlarının misafir edildiği mekan ve obje tasarımlarıyla dikkat çeken, yurtdışı macerası bir ünlüye tasarladığı masa ile başlayan, bir çok ünlünün evinin tasarımında da katkıları bulunan Şafak Çak, girişimcilerin, iş yaşamında parayı nasıl kullanacağını bilmek zorunda olduğunu ifade etti.

“KENDİNİZE İNANIN”

Herkesin çok kötü zamanlar geçirebileceğini ancak hedefe ulaşmak için asla vazgeçilmemesi gerektiğini kaydeden Çak, “Herkes ayrı ayrı bir deneyimlemeyle yeni çıkış yolları bulabilir. İnsanlar kendine inanmalı. Herkesin mutlaka doğuştan bir yeteneği olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin yeni gençleri; meraklı olduğu işlerle ilgili derin araştırma yapıp en iyisi olmaya çalışıyor. Dünyada örnekleri de var. Özellikle Z kuşağı neyi sevdiğini, ne yapması gerektiğini biliyor. Kendi yolunu bulan gençlerimizle Türkiye daha güzel günlere kavuşacaktır” diye konuştu.

BÜYÜK SAAT BİBLOSU…

Toplantının son bölümünde kadın girişimciler, Şafak Çak’a akıllarına takılan sorular yöneltti, yanıt aradı, anı fotoğrafı çektirdi. İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, kadınlara başarısının sırrını anlatan tasarımcı Çak’a Adana’nın simgesi  tarihi Büyük Saat biblosu hediye etti.