Ziyarette TEMSA’nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Tolga Kaan Doğancıoğlu, TEMSA’nın 1987'den beri Adana'da bulunan 510.000 metrekarelik üretim tesisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü ve yılda 10.000'in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretmekte olduğunu ifade ederek “akıllı, sürdürülebilir, insan odaklı araçlarla daha iyi bir gelecek ve çevre dostu teknolojiyle donatılmış araçlar üretmek için çalışmaya devam ediyoruz“ şeklinde konuştu.


TEMSA’nın ülke sanayisi için olduğu kadar Adana sanayisi için de önemli bir kurum olduğuna vurgu yapan Vali Elban, burada üretilen araçların gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki muadillerinin önünde olduğuna dikkat çekti. Vali Elban,”Akıllı mobilite vizyonuyla geleceğin doğa dostu, sürücüsüz araçlarına yolları emanet etmeye hazırlanan TEMSA’nın her zaman bir adım önde olma, geleceği bugüne taşıma vizyonunun herkese örnek teşkil etmesi gerekir. Bizler de ülkemiz için bu istikamette çalışan, üreten tüm kesimleri desteklemeyi sürdüreceğiz “ dedi.


Ziyaret Türkiye'nin ilk olma özelliği taşıyan AR-GE merkezinin gezilmesi, yapılan değerlendirmeler ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.