YALÇIN AVCI ESNAF ODALARI BİRLİĞİ BAŞKAN ADAYI OLDU

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Yalçın Avcı, tekel emekçisi bir babanın oğlu olarak,  1985 yılında çıraklıktan başladığı meslek yaşamında esnaf, sanatkar ve sanayici olarak; son 12 yıldır da Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı olarak hizmet verdiğini kaydederek, “Gerek 40 yıla yaklaşan meslek yaşamım, gerekse 12 yıldır Oda Başkanı olmam nedeniyle, et tırnak gibi içinde bulunduğum esnaf, sanatkar ve sanayici arkadaşlarımın sorunlarını, taleplerini çok iyi biliyorum.   Bugün esnaf ve sanatkarlarımız, çözülmesi gereken bir dizi sorunla iç içe yaşamaktalar. Şimdiye kadar esnafımızın temsilcisi olmaya çalışmış yönetimler mutlaka iyi niyetle çabalar göstermiş olsalar da, esnaf ve sanatkarımızın dağ gibi birikmiş sorunları bu çabaların yeterli olmadığını ve artık yeni bir kanla; yeni bir ruhla haklarımız için mücadele etmeyi gerekli kılıyor. “ dedi.

+

"ELİMİ VE BEDENİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA ANT İÇTİM"

Yalçın Avcı, adaylık açıklamasındaki konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben de, esnaf ve sanatkarımızın; evlerinin nafakasını daha rahat karşılayabilmesi, çocuklarının geleceği konusunda yarınlara daha güvenli bakabilmesi, yüzünü güldürecek bir kazanç temin edebilmesi, işlerini yürütebilecek kredi ve finans imkanlarının daha uygun koşullarda temini,  ileriki yaşlarda sosyal güvenceden mahrum kalmaması gibi ekonomik ve özlük hakları için, göreve talip olduğum ekip arkadaşlarım ile birlikte elimi değil bedenimi taşın altına koymaya ve bu uğurda cansiperane çalışmaya ant içtim.
Sorunları gündeme getirmek ve ötelemeden çözüm aramak , esnaf ve sanatkarın gerçek sesi olmak için adayım.
55 bin civarındaki üyesinin yanı sıra Adana genelinde sayıları yüz bine ulaşan  esnaf ve sanatkarın temsilcisi durumundaki Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde,  esnaf ve sanatkarın haklarını yüksek sesle savunan ve haklarını kollayan bir anlayışı egemen kılmak için adayım.

"ESNAF VE SANATKARIN ORTAK MESELELERİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADAYIM"

Üretimin içinden gelen ve Oda Başkanlığıyla pekişen deneyimimle yeterli hizmet alamadıklarını gördüğüm esnaf ve sanatkarımızın ortak meselelerinin çözümü için güçlü biçimde omuz vermek istiyorum.
Kıymetli esnaf ve sanatkar kardeşlerimin teveccüh göstermeleri halinde; herkese eşit mesafede, kimseyi ötekileştirmeyen, hiçbir siyasi veya başka ayrım yapmayan, birleştirici, uzlaşmacı, barışçı ve çözüm arayıcı bir yönetimle, Adana ESOB’yi tüm esnaf ve sanatkarımızla birlikte yönetmeye adayım.
Kısmet olduğu takdirde, kolay ulaşılabilir, makamdan güç almak yerine makama güç veren, sürekli olarak esnaf ve sanatkarın içinde olacak bir yönetim anlayışı sergileyeceğim.
Valilik, Belediye ve diğer kurumlarımızla işbirliği yaparak; başta daha sağlıklı üretim koşullarına kavuşması gereken esnaf ve sanatkar sitelerinin kurulması, esnaf ve sanatkarın yoğun bulunduğu bölgelerde ise çalışma koşullarının iyileştirilmesi için ekibimle var gücümle çalışacağım.
 Esnaf ve sanatkarın ekonomik ve özlük haklarını savunmayı görev bileceğim. Üyelerimizi güler yüz ve samimiyetle kucaklayacağım.

"HEDEFİM 55 BİN KİŞİLİK ESNAF VE SANATKAR AİLESİ OLUŞTURMAKTIR"

Hedefim Adana’da 55 bin kişilik bir esnaf ve sanatkarlar ailesi oluşturmaktır. Ben, esnaf ve sanatkarlar olarak  büyük potansiyelimizi yeterince kullanamadığımızı düşünüyorum. Bu yüzden özellikle söylemek isterim ki;  esnaf ve sanatkarımızın birlikteliğinden doğacak gücümüz, sorunlarımızın çözümündeki anahtarımız olacaktır. 7 Mayıs’ta yapılacak Genel Kurulumuzun, her zaman olduğu gibi yine değerli esnaf ve sanatkar kardeşlerimize layık bir olgunlukta geçeceğine inanıyorum.
Bu vesileyle, halen Birliğimizin yönetiminde bulunan çok değerli Birlik ve Oda Başkanlarımıza, kıymetli esnaf ve sanatkar kardeşlerime hizmetleri nedeniyle teşekkür eder, başarılar dilerim.
Belirtmek isterim ki;
Genel Kurulumuzdan bir kaybeden çıkmayacak, sonuç ne olursa olsun esnaf ve sanatkarımız kazanacaktır…  Tüm esnaf ve sanatkarlar kardeşlerime saygılar sunarım…