2013 Yılına İlişkin Ekonomik Beklentiler” semineri 24 Aralık 2012 Pazartesi günü Adana HiltonSA Otel’de gerçekleştirildi. Seminere Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Yazıcıoğlu ve Yapı Kredi Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Öncü konuşmacı olarak katıldı.

2013’te Türkiye’nin yüzde 4’ten fazla büyüyeceğine ve fonlama maliyetlerinin düşeceğine dikkat çeken Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Yazıcıoğlu, “Adana’da ciddi bir sanayi geçmişi var. Şirketlerimizin ve üretimimizin değeri çok büyük. Artık büyüyen firmaların finansman ihtiyaçları da büyüyor. Biz de Yapı Kredi olarak  genel çözümler  değil kişiye özel reçete üretmeye odaklandık” diye konuştu.

Türkiye’nin Endonezya ve Brezilya ile birlikte gelişen ülkeler arasında lider konuma gelmeye başladığını da kaydeden Yazıcıoğlu, 2013 yatırım ortamına ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Dünyada negatif faiz dönemi devam edecek ve Merkez Bankaları para basmayı sürdürecek. Türkiye açısından yeni bir kredi notu artışı uzun vadeli yabancı para akışını hızlandıracak. Türkiye borsası ve şirketleri için çok farklı değerlemeler gündeme gelebilecek.”

Türkiye ekonomisi ile ilgili olarak “Piyasa çok hızlı değişecek. Bizim de bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor” diyen Yapı Kredi Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Öncü ise dünyada düşük faiz ortamının devam edeceğini ve büyümenin birçok ülke açısında ana odak noktası olmayı sürdüreceğini belirtti. Öncü, “Dünyada düşük faiz ortamı sürüyor. Büyüme ise odak noktası. Bu yıl uygulanan yumuşak iniş politikalarına rağmen Türkiye birçok ülkenin yakalayamadığı büyüme rakamlarına ulaştı” diye konuştu. Mart 2012’den bu yana sıcak para girişinin yerini uzun vadeli likiditeye bıraktığına dikkat çeken Öncü, “Türkiye ekonomisi çok daha iyi noktalara gelecek. Fonlama maliyetleri daha da düşecek ve likidite artacak. Ama şirketlerimizin daha da büyümesi gerekiyor” dedi.