Osmaniye 1: Gıda Zirvesine de katılan, bu arada Osmaniye Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Küpeli’nin Beyoğlu Restaurant açılışına da katılan Federasyon yöneticileri ve dernek başkanları, ardından Adana yemek sanayicileriyle bir araya geldi.

Yesidef genel Başkanı Hüseyin Bozdağ la birlikte farklı illerden dernek başkanları ve Federasyon yöneticilerin katıldığı Osmaniye deki etkinliklere; Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, İşkur il müdürü Abdulkadir Şahin, Osmaniye Defterdarı Tahir Gök, Belediye başkan yardımcısı, üniversiteden öğretim üyeleri, kurum amirleri ve Osmaniye’li iş adamları katıldılar.

Yemek Sanayicilerinin ülke ekonomisine katkıları konusunu işlendiği Osmaniye 1. Gıda Zirvesinin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve içerik olarak daha zengin, daha çok katılımcıyla yapılacağını söyleyen Oysad Başkanı Adem Küpeli; “Osmaniye de gelişen ve güçlenen sanayinin içinde önemli yer tutan yemek sanayinin daha çok katma değer üretmesi ve istihdam sağlaması için elimizden geleni yapmaya hazırız.” Dedi.

Federasyon Başkanı Hüseyin Bozdağ da yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Türkiye de son zamanlarda en çok konuşulan konuları başında vasatlarla yüzleşme gelmektedir. Ülkemiz dünyayla rekabeti hedeflemiş, değişim ve yenilenme konusunda büyük hamleler gerçekleştirmişken bizim klasik üretim, dağıtım ve pazarlama yöntemleriyle yetinmemiz mümkün olamaz. Yesidef olarak yaklaşık 4 bin 500 toplu yemek üreticisinin ülke ekonomisine yaptığı katkı ve sağladığı katma değerin karşılığı olarak hak ettiğimiz değeri görmek istiyoruz. Bunun yolunun da örgütlü mücadeleden geçtiğini biliyoruz.81 ilde 81 dernek hedefimiz doğrultusunda ülkemizin her köşesinde halkımızın hizmetindeyiz.”

Ertesi gün Adana yemek sanayicileriyle toplantı yapan federasyon yöneticileri, bir sonraki toplantıda Van da buluşma dileğiyle bölgelerine dağıldılar..